Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Villeneuve: "In elke andere race had Hamilton zijn gas eerder losgelaten"

Jacques Villeneuve is van mening dat Lewis Hamilton in de Grand Prix van Groot-Brittannië koste wat kost niet wilde verliezen van Max Verstappen. De oud-wereldkampioen van 1997 kreeg bij het incident flashbacks naar zijn kampioensjaar toen hij door Michael Schumacher op identieke wijze bijna van de baan getikt werd.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Even terug naar de Grand Prix van Europa op het circuit in Jerez in 1997. Het moment leverde een iconische foto op waarop te zien is hoe de Ferrari van Michael Schumacher instuurt op de Williams van Jacques Villeneuve. De Duitser probeerde zijn rivaal in de strijd om de titel uit te schakelen, maar viel zelf uit en zag het WK aan zijn neus voorbijgaan.

Fast forward naar 2021. Lewis Hamilton rijdt Max Verstappen tijdens de Britse Grand Prix van de baan met een grote crash voor de Nederlander als gevolg. De Engelsman zelf kan met schade door en wordt gestraft, maar kan zijn auto repareren tijdens de code roodsituatie en heeft weinig pijn van de tien seconden tijdstraf die hij later bij zijn pitstop in kan lossen.

"Lewis schatte de situatie verkeerd in", zegt Villeneuve tegen F1-Insider. "Hij had moeten weten dat hij bij die snelheid, toen hij achterop ging, in vuile lucht zou komen waardoor zijn auto in de auto van Max zou kunnen glijden."

De Canadees denkt dat Hamilton koste wat kost wilde winnen voor zijn fans op Silverstone. "Ik denk dat de druk - om in zijn thuisrace niet door Max te worden verslagen - zo groot was dat hij dit risico onbewust heeft aanvaard. Ik denk dat hij in elke andere race eerder zijn gas had losgelaten in die bocht."

Toch denkt Villeneuve niet dat Hamilton expres het achterwiel van Verstappen aantikte. Hij is immers geen Schumacher, aldus de oud-coureur. "Het was niet zo dat Lewis met opzet in de auto van Max stuurde, zoals Michael Schumacher deed in Jerez in 1997. Hij liet het er gewoon van afhangen."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde