Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Villeneuve: "In elke andere race had Hamilton zijn gas eerder losgelaten"

Jacques Villeneuve is van mening dat Lewis Hamilton in de Grand Prix van Groot-Brittannië koste wat kost niet wilde verliezen van Max Verstappen. De oud-wereldkampioen van 1997 kreeg bij het incident flashbacks naar zijn kampioensjaar toen hij door Michael Schumacher op identieke wijze bijna van de baan getikt werd.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Even terug naar de Grand Prix van Europa op het circuit in Jerez in 1997. Het moment leverde een iconische foto op waarop te zien is hoe de Ferrari van Michael Schumacher instuurt op de Williams van Jacques Villeneuve. De Duitser probeerde zijn rivaal in de strijd om de titel uit te schakelen, maar viel zelf uit en zag het WK aan zijn neus voorbijgaan.

Fast forward naar 2021. Lewis Hamilton rijdt Max Verstappen tijdens de Britse Grand Prix van de baan met een grote crash voor de Nederlander als gevolg. De Engelsman zelf kan met schade door en wordt gestraft, maar kan zijn auto repareren tijdens de code roodsituatie en heeft weinig pijn van de tien seconden tijdstraf die hij later bij zijn pitstop in kan lossen.

"Lewis schatte de situatie verkeerd in", zegt Villeneuve tegen F1-Insider. "Hij had moeten weten dat hij bij die snelheid, toen hij achterop ging, in vuile lucht zou komen waardoor zijn auto in de auto van Max zou kunnen glijden."

De Canadees denkt dat Hamilton koste wat kost wilde winnen voor zijn fans op Silverstone. "Ik denk dat de druk - om in zijn thuisrace niet door Max te worden verslagen - zo groot was dat hij dit risico onbewust heeft aanvaard. Ik denk dat hij in elke andere race eerder zijn gas had losgelaten in die bocht."

Toch denkt Villeneuve niet dat Hamilton expres het achterwiel van Verstappen aantikte. Hij is immers geen Schumacher, aldus de oud-coureur. "Het was niet zo dat Lewis met opzet in de auto van Max stuurde, zoals Michael Schumacher deed in Jerez in 1997. Hij liet het er gewoon van afhangen."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen