Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Villeneuve: "Niemand gelooft in Renault op dit moment"

McLaren maakte tijdens de Grand Prix van Rusland bekend dat de renstal vanaf 2021 verder gaan met Mercedes-motoren. Hoewel het Britste team in het verleden al een succesvolle samenwerking had met de Duitse autofabrikant, kwam de overstap van Renault als een verrassing. Volgens Jacques Villeneuve is die wissel van McLaren een harde klap in het gezicht van de Fransen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

Jacques Villeneuve, die zelf nog wereldkampioen werd met een door een Renault aangedreven Williams in 1997, zegt bij Sky Sport Italia dat de relatief snelle overstap van McLaren namelijk betekent dat McLaren totaal geen vertrouwen heeft in de Renault-motoren: "McLaren rijdt eigenlijk pas net met Renault-motoren en ze stappen alweer over. Dan kun je maar één conclusie trekken, namelijk dat niemand meer gelooft in Renault op het moment."

De Canadees vervolgt: "Het is voor Renault niet bepaald goed nieuws dat een team als McLaren zo snel alweer overstapt naar een andere motorleverancier. Het is een flinke tik voor de Fransen aangezien men bij McLaren dus duidelijk niet tevreden is over de prestaties van de motor."

"Het is tevens een opvallende beslissing van McLaren om van motor te wisselen, aangezien een privéteam zo afhankelijk is van een goede motorpartner. Het is niet eenvoudig voor zo'n team om de juiste beslissingen te nemen", besluit Villeneuve.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid napraten over de Grand Prix van Japan.

2 reacties