© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve over Stroll: 'Geef gewoon toe dat je niet goed genoeg bent'

02 jul. 2017 20:50 Rik Alkema 0 reacties
De Canadese bitchfight tussen Jacques Villeneuve en Lance Stroll heeft een vervolg gekregen. Daar waar 'JV' enige tijd geleden uithaalde naar Stroll, counterde deze afgelopen week. Iets dat Villeneuve natuurlijk niet over zijn kant kon laten gaan en eerlijkheidshalve moeten we erkennen dat JV op een aantal punten gelijk heeft.

Villeneuve slaat terug richting Stroll

De wereldkampioen van 1997 vindt dat Stroll prima reed in Baku, maar blijft bij zijn oordeel dat Lance een rijke jongen is dit niet in de Formule 1 thuis hoort. Een van de aanwijzingen daarvoor is dat de 18-jarige Canadees wederom testte tussen de races door. Een test die betaald werd door zijn vader. Een luxe die andere coureurs zich niet kunnen veroorloven, maar ook niet nodig hebben omdat ze beter zijn, aldus Villeneuve.

"Lance is de enige coureur die nog test tussen de races door. Dat is voor velen lastig te verkroppen. Er moet een limiet komen aan het geld dat men kan besteden. Als je nog moet testen tussen de races door ben je gewoon niet klaar voor de Formule 1."

"Ik heb altijd gezegd dat zijn prestaties tot en met Montreal lachwekkend waren en dat was gewoon zo. Ik heb ook altijd gezegd dat hij in verschillende klassen gewonnen heeft en dat het nog wel beter zou gaan, zo lang je maar realistisch blijft."

Baku was de eerste race waarin Lance zonder klamme handjes achter het stuur zat
Villeneuve
© Williams F1

"Je moet ook gewoon toe durven geven dat je niet goed genoeg bent. Canada hielp hem en in Baku was het pas zijn eerste goede race. Ik neem mijn woorden van eerder dit seizoen niet terug. Ik begrijp ook totaal niet dat mensen daar zo overstuur van zijn. Je kan toch niet roepen dat hij zo geweldig is, als hij een seconde langzamer is dan Massa per ronde?"

De ommekeer kwam voor Stroll toen hij in Canada een negende plaats behaalde. Er leek een gigantische last van zijn schouders te vallen en in Baku ging het hele weekend erg goed. Na een bizarre race eindigde Lance zelfs op het podium.

"In Canada had hij geluk, want hij was er niet snel (P17 in kwalificatie red.). Veel mensen vielen voor hem uit, maar hij bleef uit de problemen. Daardoor viel er een last van zijn schouders, wat we konden zien in Baku. Iedereen reed elkaar daar in de wielen, maar Lance niet. Ja, hij had geluk maar hij maakte ook geen stomme fouten en stond op het podium. Daar is niets mis mee!"

"Het was wel de eerste race waarin hij niet met klamme handjes achter het stuur zat. Lance was zelfs relaxed en reed normaal. Waarom zou ik daar kritiek op hebben? Dat neemt niet weg dat het begin van zijn seizoen slecht was."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen