© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Red Bull is nergens zonder Daniel Ricciardo'

17 apr. 2018 14:03 Jan van der Burgt 3 reacties
Volgens Jacques Villeneuve is Red Bull nergens zonder Daniel Ricciardo. Een fraai compliment aan het adres van de Australiër, waarmee hij direct ook Max Verstappen buitenspel lijkt te zetten.

Oud-wereldkampioen vond straf Verstappen 'gepast'

In gesprek met Sky Italia ging Jacques Villeneuve in op de prachtige zege van Daniel Ricciardo en de wederopstanding van Red Bull.

"Red Bull zou nergens zijn zonder Daniel Ricciardo, maar mét hem is het team zeer gevaarlijk. Daniel Ricciardo kan meevechten voor de wereldtitel, maar daarvoor moet bij hem alles meezitten en bij de concurrentie alles tegenzitten."

Hoewel hij Max Verstappen dus aanzienlijk van minder waarde voor Red Bull vindt, gaat hij niet heel erg diep in op zijn gemaakte fouten in China. Sterker nog, hij neemt het enigszins voor hem op.

Max Verstappen kreeg een tijdstraf van tien seconden aan de broek, nadat hij onbesuisd tegen Sebastian Vettel aan reed. Velen vonden die straf te licht, omdat hij daarmee met P5 alsnog voor zijn 'slachtoffer' finishte. Vettel werd uiteindelijk achtste.

Jacques Villeneuve is het daar niet mee eens: "Het was goed dat er direct een straf werd uitgedeeld en dat er niet werd gewacht tot na de race. Het zou niet gepast zijn geweest om Verstappen terug te zetten tot achter Vettel."

"Er staat gewoon een vaste straf voor dit vergrijp in de reglementen en dan maakt het niet uit of je de kampioenschapsleider eraf kegelt, of een achterhoedekandidaat. Daarom kreeg Pierre Gasly vanwege zijn actie op zijn teamgenoot exact dezelfde straf."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen