Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve schat kansen in voor Red Bull: 'Ze zullen het lastiger hebben dan Ferrari'

F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve zet Red Bulle en Ferrari naast elkaar en maakt een inschatting wie op de hoogste plek van het podium zal gaan staan op zondag. De Canadees kijkt naar verschillende elementen, maar denkt toch dat Ferrari de bovenhand zal hebben.

Formule 1-legende en wereldkampioen Jacques Villeneuve blikt vooruit op de race in Canada op het Circuit Gilles Villeneuve. Volgens de Canadees is het circuit, dat vernoemd is naar zijn vader, ideaal voor Ferrari. Dat laat hij weten aan het Italiaanse Gazetta dello Sport . Red Bull zal het volgens de wereldkampioen wat moeilijker hebben, ondanks de topsnelheid van de Oostenrijkse renstal. "Het is nu Red Bull dat meer moeite zal hebben met dit circuit. Al moet onderstreept worden dat Red Bull over een dodelijke snelheid op het rechte stuk beschikt. Ze verliezen tijd in de minder snelle gedeeltes dat ze dan weer terug moeten pakken op het rechte stuk." Door die sterktes van beide teams verwacht de Canadees een 'mooi gevecht' voor de overwinning. Maar Ferrari heeft op het moment ook een zwakte, namelijk de betrouwbaarheid. In Bakoe vielen beide Ferrari's uit. Of het aan het circuit lag, dat weet Villeneuve niet, maar mocht dit zo zijn, dan kan ook het circuit in Montreal een doorn in het oog zijn voor de Italiaanse renstal. "Als het aan de karakteristieken lag van het circuit, dan is het duidelijk dat het ook problemen zal opleveren in Canada, omdat hier ook lange rechte stukken liggen en het asfalt niet vlak is. Maar het kan ook zijn dat het aan de snelle bochten voor het rechte stuk lag, waar je veel zijwaartse kracht krijgt op je wagen. Die bochten zijn er dan weer niet in Canada", legt Villeneuve uit.

'Verstappen maakt geen enkele fout'

Ondanks de huidige betrouwbaarheidsproblemen bij Ferrari gelooft hij nog steeds in het Italiaanse team om het wereldkampioenschap te winnen. "Waarom niet?", begint hij. "Ze zijn super snel, net als de twee coureurs. Het enige verschil is dat Leclerc en Sainz wat meer fouten hebben gemaakt dan Red Bull. Verstappen heeft tot nu toe nog geen enkele fout gemaakt. Alleen in Barcelona toen hij even door het grind ging, maar hij herpakte zich direct." Villeneuve denkt dat Ferrari daarnaast enorm onder druk staat, doordat ze al enkele jaren niet meer mee deden voor een overwinning. Daarnaast is er een enorme druk van de Tifosi en de Italiaanse media. "Er hoeft maar één zwak moment te zijn en meteen komt de kritiek. Helaas is er in Maranello nooit rust. In Bakoe toen de Ferrari's uitvielen, zapte het publiek meteen weg."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap