Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve schreeuwt om schorsing: "Zijn totale onbegrip is verbijsterend!"

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve kan er met zijn verstand niet bij dat Kevin Magnussen geen schorsing aan de broek heeft gekregen voor zijn aandeel in de crash met Sergio Perez. In zijn analyse van het ongeluk in Monaco laat hij geen spaan heel van de Deen.

Villeneuve
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Waar zat hij met zijn hoofd?", zo zet Jacques Villeneuve direct de toon in gesprek met Best Online Poker Sites, doelend op Kevin Magnussen. "Hij draait lang genoeg mee. Je weet dat diegene voor jou niet in de spiegel kijkt, los van misschien een snelle blik. Als je ziet dat hij niet naast je zit, houd je vast aan je lijn", zo verdedigt Villeneuve het handelen van Perez.

"Diegene die achterop ligt wordt geacht de situatie vóór hem juist in te schatten. Er was duidelijk geen ruimte met een hele zware crash tot gevolg. Maar toen hij vervolgens uitstapte gaf hij aan dat Perez hem de ruimte moest laten. Wij hebben echter altijd geleerd dat de achterop rijdende partij altijd verantwoordelijk is."

Dat Magnussen weigert enige schuld op zich te nemen, schiet bij Villeneuve in het verkeerde keelgat: "Als je zij aan zij wilt gaan, moet je er ook echt naast zitten en niet ergens met je voorvleugel bij de achterwielen. Wat had dat te betekenen? Feit is dat Magnussen niet is uitgestapt met de woorden 'oeps, ik heb het compleet verknald', maar in plaats daarvan draaide hij de rollen om. Pardon? Op welke planeet leven we nu helemaal?"

"Het complete onbegrip van Magussen vind ik verbijsterend. Dit is de F1, niet de Formule 4 waarin een 15-jarige misschien nog niet alles snapt", zo vervolgt de Canadees, die ook geen goed woord over heeft voor het handelen van de wedstrijdleiding, of beter gezegd, aan het gebrek aan handelen.

"Dat hij geen straf kreeg, geeft aan dat het systeem niet onafhankelijk is. Als hij wél was gestraft, dan was hij nu geschorst voor één race. Men besloot daartegen, maar waarom heb je die regel dan überhaupt? Dit was echt gigantisch en erg gevaarlijk. Het was belachelijk en het ging enkel om P17 of P18. Het ging niet eens om de leiding. Kom op, zeg! Het is de eerste ronde en je weet dit niet eens in te schatten. Het is gestoord."

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"