Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Sergio Perez rijdt als een idioot'

Jacques Villeneuve was niet te spreken over de acties van Sergio Perez tijdens de GP van België. De Mexicaan reed zijn teamgenoot Esteban Ocon tot twee keer toe de muur in bij een snelheid van ruim 250 kilometer per uur.

Villeneuve veroordeelt de rijstijl van Sergio Perez dan ook fel. De Canadees is van mening dat wat Perez laat zien niet thuishoort op een circuit. " Het maakt niet uit dat het teamgenoten zijn. Dit mag gewoon niet gebeuren tussen twee coureurs. Het kan nooit de bedoeling zijn dat je een andere coureur zo in gevaar brengt. Je kan te laat remmen of een fout maken, maar om je concurrent op een recht stuk in de muur te rijden is belachelijk", laat Villeneuve aan Autosport weten. " Een brokstuk kwam zelfs in het publiek terecht en daarmee kan je iemand serieus verwonden. Dit moet een halt toegeroepen worden. Wat Perez doet heeft niets met racen te maken, hij probeert een ander gewoon te blokken. Het is agressief en vies." Volgens de wereldkampioen van 1997 treft Ocon geen blaam. "Ocon ging niet van zijn gas, maar treft geen blaam. Het draait om de ego's binnen een team. Dat hij zijn auto de eerste keer liet staan getuigt van moed."

Villeneuve vindt het onbegrijpelijk dat er geen straf volgde voor Perez. Dit seizoen zijn er al veel straffen uitgedeeld voor aanzienlijk lichtere vergrijpen. " Dit is het meest gevaarlijke dat iemand kan doen. Hij verdiende een straf en dat Perez die niet kreeg was belachelijk. Zelfs een vierjarige kon zien dat dit niet mag." Perez en Ocon vochten naderhand nog een flinke strijd uit in de media. De jonge Fransman liet zelfs weten dat Perez hem 'twee keer probeerde te vermoorden'. Na tussenkomst van de teamleiding en een verzoenend gesprek is de rust wedergekeerd bij Force India.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'