© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve stellig: 'Sirotkin hoort niet thuis in de Formule 1'

11 jul. 2018 11:30 Wanda Bisschop 3 reacties
Sergey Sirotkin maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting in de Formule 1 maar kan tot nu toe in ieder geval nog niet imponeren. Na tien races heeft hij nog geen enkele WK-punt gescoord en dat is reden genoeg voor criticaster Jacques Villeneuve om keihard uit te halen naar de Rus.

Villeneuve: 'Williams mist ervaren coureurs'

"Sirotkin mag van geluk spreken dat hij het zo ver heeft geschopt. Als je zijn resultaten voor de Formule 1 bekijkt dan heeft hij absoluut geen recht van spreken om in de Formule 1 te rijden," aldus voormalig Formule 1 coureur Jacques Villeneuve in gesprek met Motorsport-Total.

In 2015 en 2016 kwam Sirotkin uit in de GP2 klasse waarin hij beide jaren als de nummer drie afsloot. In totaal won hij over die twee seizoenen slechts drie races waarbij hij geen moment in staat was om mee te strijden voor de titel. Ook in de Formule 1 vallen zijn resultaten tegen, zijn beste klassering tot nu toe is een dertiende plek tijdens de GP van Oostenrijk.

Volgens Villeneuve heeft het gebrek aan resultaten ook te maken met het feit dat Sirotkin bij Williams geen vooruitgang kan boeken.

"Ook zijn teamgenoot heeft niet veel ervaring dus wat moet die beste jongen daar dan leren? Als hij nu bijvoorbeeld Felipe Massa als teamgenoot had gehad, dan kon hij tenminste nog iets leren maar van Lance Stroll?"

Villeneuve vindt dan ook dat zijn voormalige werkgever er een andere beleid op na moet houden en niet alleen moet kijken naar het geld dat een coureur meebrengt. Hij verwacht dan ook dat de Formule 1 droom van Sirotkin na dit seizoen uit elkaar spat.

"Williams heeft een coureur met ervaring nodig. Kijk maar eens naar McLaren, daar maakt Alonso het verschil en dat komt simpelweg door zijn schat aan ervaring. Welk team biedt Sirotkin na zo'n slecht jaar überhaupt een stoeltje aan? Je mag dan als paydriver wel 15 of 20 miljoen meebrengen maar als je dan vervolgens laatste staat, dan verlies je meer op het sportieve vlak dan dat je aan geld ontvangt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen