Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve velt spijkerhard oordeel over Ricciardo en wijst naar Verstappen

Jacques Villeneuve kan het goed begrijpen als Daniel Ricciardo's laatste dagen in de Formule 1 zijn geteld. Hij zou het volledig logisch vinden als geen enkel team hem wil hebben, want volgens de Canadees presteerde Ricciardo gedurende bijna de helft van zijn F1-carrière beroerd.

Jacques Villeneuve heeft een duidelijke mening over alles wat er binnen het Silly Season gaande is in de Formule 1. Pierre Gasly naar Alpine? De Canadees zou niet weten waarom het Franse team daar hem en aarde voor zou bewegen. "Ze hebben al een Fransman in Esteban Ocon en die twee gaan niet heel goed met elkaar. Bovendien rijdt Gasly nou ook niet bepaald zijn beste seizoen ooit", zo meldt hij tegenover F1 TV . Daniel Ricciardo echter krijgt nog veel meer kritiek van Villeneuve. Gevraagd of het een verrassing is dat Ricciardo niet genoemd wordt bij Alpine, klinkt het resoluut: "Waarom zou hij daar genoemd moeten worden? Hij heeft twee verschrikkelijke jaren bij Renault achter de rug en zelfs nog twee slechtere jaren bij McLaren." "Dat zijn al vier slechte jaren en hoeveel jaar heeft in totaal in de Formule 1 gereden? Bijna de helft van zijn carrière verliep slecht en dat zelfs na jaren van ervaring. Er is dus geen enkele reden om hem op het lijstje te zetten, laat staan bij een team waar hij reeds voor heeft gereden."

Zorgde Verstappen voor ommekeer?

En de Red Bull-jaren dan? Daarin liet hij toch wel mooie dingen zien?: "De huidige generatie F1-auto's lijkt hem niet te liggen. Bij Red Bull maakte hij indruk, bijvoorbeeld met geweldige inhaalacties. Hij zat op enig moment nog voor Max Verstappen, maar die was nog relatief nieuw en aan het einde van het seizoen begon hij hem te overvleugelen en toen is er iets gekanteld bij Ricciardo." "Op dat moment ging er iets om bij Ricciardo wat een verkeerde uitwerking had en daar is hij niet meer van teruggekomen", zo besluit de wereldkampioen van 1997.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten