Villeneuve: 'Vettel maakt bij Ferrari gehakt van Leclerc'

16 aug. 2018 12:30 Jan van der Burgt 4 reacties
Jacques Villeneuve raadt Ferrari aan om Charles Leclerc vooral nog niet te promoveren ten koste van Kimi Raikkonen. Dat kan volgens de flamboyante Canadees alleen maar verkeerd uitpakken.

"Op het moment dat je Charles Leclerc in de Ferrari zet, kan het twee kanten op gaan. Sebastian Vettel zal hoe dan ook gehakt wil maken van Leclerc. Dus óf de jongeling wordt met huid en haar opgevreten door Vettel, óf het hele verhaal eindigt in tranen, waardoor Ferrari alleen maar langzamer wordt", aldus Jacques Villeneuve in een podcast voor F1.com.

Villeneuve denkt dat de gedroomde Ferrari-transfer voor Leclerc nog een jaar te vroeg komt, aangezien hij in zijn ogen nog steeds kleine foutjes maakt: "Natuurlijk zou het geweldig voor hem zijn, maar bij Ferrari neemt men niet de tijd om iemand op te leiden. Daar zijn de kleinere teams voor."

Villeneuve zou dan ook graag zien dat Ferarri zeker nog een jaar vasthoudt aan Kimi Raikkonen: "Dat verdient Kimi ook!", oppert Villeneuve stellig. "Hij staat derde in het kampioenschap en is vaak sneller dan Sebastian Vettel. Is hij dat niet, dan geeft hij hooguit een seconde toe."

"Kimi Raikkonen is met zijn ervaring van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van de auto. Bovendien loopt het op dit moment hartstikke goed bij Ferrari, dus waarom zou je iets willen veranderen?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen