© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: 'Vettel was de wake-up call die Hamilton nodig had'

06 nov. 2017 18:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve concludeert dat Sebastian Vettel de perfecte wake-up call voor Lewis Hamilton was. De Brit begon wisselvallig aan het Formule 1 seizoen, wat volgens de Canadees kwam door een gebrek aan uitdaging.

Lewis Hamilton had concurrentie nodig in de Formule 1

Drie seizoenen lang was Mercedes oppermachtig in de Formule 1. Daar kwam in 2017 verandering in toen Ferrari ijzersterk uit de winter kwam. Voor het eerst in drie seizoenen moest Mercedes in de achtervolging. 

Hamilton die zich had ingesteld op een eenvoudige wereldtitel moest een tandje bijzetten om Ferrari en Vettel te verslaan. 

"Lewis is erg goed. Hij heeft altijd voor de beste teams en met de beste auto's gereden, of met een auto die erg goed was. Dat is ook prima, want dat doen alle kampioenen", aldus Villeneuve.

"Hamilton heeft nog geen enkel seizoen laten zien wat hij na de zomerstop presteerde. Hij maakte soms een afwezige indruk. Ik denk dat hij door het gebrek aan concurrentie van Bottas in slaap was gesust. Toen hij realiseerde dat Vettel en Ferrari zijn grootste uitdagers waren schrok hij wakker."

"De strijd met Nico Rosberg was de afgelopen jaren altijd hevig, maar toen Bottas kwam lachte Lewis in zijn vuistje. Hij verwachte een makkelijk seizoen. Na enkele maanden realiseerde hij zichzelf dat het beter moest omdat Vettel en Ferrari nooit zouden opgeven."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen