Villeneuve waarschuwt Leclerc: "Druk bij Ferrari is enorm"

21 sep. 2018 13:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Jacques Villeneuve begrijpt goed dat Charles Leclerc de unieke kans om voor Ferrari te rijden aan wil grijpen, maar waarschuwt de jonge Monegask ook. Volgens Villeneuve worden er direct prestaties verwacht, aangezien er bij Ferrari geen tijd is om te rijpen.

Charles Leclerc werd twee weken geleden bevestigd als Ferrari-coureur voor 2019. Hij volgt Kimi Raikkonen op en moet samen met Sebastian Vettel de kar gaan trekken voor de Scuderia.

"Een gewaagde gok", zo oordeelt de Formule 1-wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve in gesprek met Formule1.nl. "Het is natuurlijk geweldig voor Charles, maar het talent moet er natuurlijk wel uitkomen. We weten nu nog niet hoe goed hij werkelijk is, maar ik sla hem hoog aan."

Een jonge rijder als Leclerc moet ervaring opdoen om als coureur nóg beter te worden, maar Villeneuve betwijfelt of Leclerc daar bij Ferrari de ademruimte voor krijgt: "Bij Ferrari is het zo dat je gelijk moet presteren, je krijgt daar niet de kans om even een jaar op gang te komen. Bedenk ook dat Ferrari mentaal het zwaarste team is om voor te rijden."

"Heel Italië kijkt mee en je monteurs zijn niet alleen teamleden, het is ook familie. De druk die dat met zich meebrengt, die voel je. Hij zou niet de eerste zijn die daaronder breekt. Nigel Mansell, Alain Prost en nu in zekere zin ook Sebastian Vettel, ze gaan allemaal gebukt onder die druk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen