Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve waarschuwt Leclerc: "Druk bij Ferrari is enorm"

Jacques Villeneuve begrijpt goed dat Charles Leclerc de unieke kans om voor Ferrari te rijden aan wil grijpen, maar waarschuwt de jonge Monegask ook. Volgens Villeneuve worden er direct prestaties verwacht, aangezien er bij Ferrari geen tijd is om te rijpen.

Charles Leclerc werd twee weken geleden bevestigd als Ferrari-coureur voor 2019. Hij volgt Kimi Raikkonen op en moet samen met Sebastian Vettel de kar gaan trekken voor de Scuderia. "Een gewaagde gok", zo oordeelt de Formule 1-wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve in gesprek met Formule1.nl. "Het is natuurlijk geweldig voor Charles, maar het talent moet er natuurlijk wel uitkomen. We weten nu nog niet hoe goed hij werkelijk is, maar ik sla hem hoog aan."

Een jonge rijder als Leclerc moet ervaring opdoen om als coureur nóg beter te worden, maar Villeneuve betwijfelt of Leclerc daar bij Ferrari de ademruimte voor krijgt: "Bij Ferrari is het zo dat je gelijk moet presteren, je krijgt daar niet de kans om even een jaar op gang te komen. Bedenk ook dat Ferrari mentaal het zwaarste team is om voor te rijden." "Heel Italië kijkt mee en je monteurs zijn niet alleen teamleden, het is ook familie. De druk die dat met zich meebrengt, die voel je. Hij zou niet de eerste zijn die daaronder breekt. Nigel Mansell, Alain Prost en nu in zekere zin ook Sebastian Vettel, ze gaan allemaal gebukt onder die druk."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"