Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Villeneuve weet zeker wie in 2025 voor Mercedes rijdt: "Ego Wolff speelt grote rol"

Sinds Lewis Hamilton zijn vertrek aankondigde staat er één onderwerp centraal bij Mercedes: wie neemt het stoeltje van de zevenvoudig wereldkampioen over? Volgens Jacques Villeneuve heeft teambaas Toto Wolff maar één optie voor ogen.

Wolff Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het rijdersduo van Mercedes is de laatste weken een veelbesproken onderwerp. Sinds Lewis Hamilton aankondigde het team aan het einde van dit seizoen te verlaten wordt er volop gespeculeerd over zijn opvolger en de Duitse renstal zou stiekem al een coureur op het oog hebben.

Carlos Sainz werd eerder als mogelijke optie genoemd, maar Jacques Villeneuve weet haast zeker dat Wolff zich blindstaart op één specifieke optie. Italiaans toptalent Andrea Kimi Antonelli wordt in de Formule 2 namelijk nauwlettend in de gaten gehouden en staat bovenaan het verlanglijstje van de teambaas van Mercedes.

Er zitten echter wel een aantal haken en ogen aan de situatie omtrent Antonelli, want de pas zeventienjarige Italiaan voldoet nog niet aan de eisen die gesteld worden voor een deelname aan de Formule 1. Toch benadrukte Villeneuve bij Sky Sports dat hij vrij zeker weet dat Wolff zijn keuze al gemaakt heeft. "Wolff heeft zijn keuze gemaakt en hij zal geen andere oplossing toestaan naast Antonelli. De deur is daar voor ieder ander gesloten en Mercedes zal Antonelli’s team worden in de toekomst."

Toch zet de voormalig wereldkampioen vragen bij de manier waarop deze keuze gemaakt is. Volgens Villeneuve speelt een bepaalde eigenschap van de Oostenrijker daarin een grote rol. "Wolff is zich hier al jaren op aan het voorbereiden, maar in die beslissing speelt zijn ego ook een grote rol. Hij wil aan de wereld bewijzen dat hij al die tijd gelijk had toen hij besloot volop te vertrouwen in Antonelli, zelfs toen hij nog maar een jaar of twaalf oud was."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap