Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve zet Hamilton op zijn plek na dramatisch weekend

Lewis Hamilton kende op zijn zachtst gezegd geen al te best weekend in Austin. Jacques Villeneuve, de wereldkampioen van 1997, ziet dat de zevenvoudig wereldkampioen niet meer de 'killer winner' is van voorheen.

Hamilton USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de vrijdag in Austin zat Lewis Hamilton er aanvankelijk nog zo goed bij. Tijdens de sprintkwalificatie leek hij op weg te zijn naar poleposition, ware het niet dat Franco Colapinto voor een gele vlag zorgde. Op de zaterdag en zondag ging vervolgens alles mis wat er maar mis kon gaan. Hamilton viel al in Q1 van de kwalificatie af, om vervolgens al vroeg in de race te spinnen. Hamilton kon niet meer verder en zo eindigde zijn weekend met een uitvalbeurt.

Hoe kijkt Jacques Villeneuve, de wereldkampioen van 1997, aan tegen het weekend van Hamilton? Heeft het bijvoorbeeld iets te maken met zijn aanstaande overstap naar Ferrari? "Ik denk niet dat Lewis aan Ferrari denkt. Hij denkt aan zichzelf en hoe slecht het met hem gaat. Het was de eerste keer dat hij er tijdens een race echt vanaf schoot. Hij zit niet op de goede plek en het is niet goed voor hoe hij rijdt. Hij moet uit die mindset komen, voordat hij naar Ferrari gaat", zo vertelt Villeneuve tegenover CanadaCasino.ca.

"En het is moeilijk als je zoveel races achter elkaar hebt. Je hebt niet echt de tijd om iets te veranderen. Maar hij heeft net drie weken vrij gehad en hij is niet beter teruggekomen. Ik heb geen idee wat er in zijn hoofd omgaat, maar hij zal blij zijn dat de Ferrari een betere auto is dan de Mercedes. Hij gaat naar een betere auto en in dat opzicht moet hij blij zijn", aldus de wereldkampioen van 1997.

"Maar over het algemeen geeft zijn houding aan dat hij niet de lichaamstaal van een racewinnaar heeft. Hij is niet de 'killer winner' die we in het verleden hebben gezien. Hij moet zijn oude vorm en houding terugkrijgen voordat hij verhuist. Ferrari is namelijk geen gemakkelijk team", zo sluit Villeneuve af.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris