Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Viscaal scoort felbegeerde eerste podiumplaats in Formule 2

Bent Viscaal heeft zijn eerste podiumfinish in de Formule 2 veroverd. De 21-jarige Nederlander, die in de opleidingsklasse uitkomt voor het Italiaanse team van Trident, finishte in het thuisweekend van zijn werkgever tijdens de tweede sprintrace op een prachtige tweede positie.

Viscaal Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Bent Viscaal PR

Na een sterke opening van het raceweekend – Bent Viscaal noteerde een achtste tijd in de vrije training – liep het tijdens de kwalificatie niet van een leien dakje. Viscaal kwam niet verder dan de achttiende plaats, omdat hij zijn Pirelli-banden niet in het ideale werkvenster kreeg.

In de eerste sprintrace, de openingswedstrijd op zaterdagochtend, liet Viscaal zien uit welk racehout hij is gesneden. De Nederlander schoot bij de start van plaats achttien naar veertien, om na een uitwijkende actie terug te vallen naar plek negentien. Daarvandaan knokte de Trident-coureur zich naar een prachtige zevende plaats.

Vanwege het systeem van de omgekeerde grid mocht Viscaal tijdens de tweede sprintrace, welke op zaterdagmiddag werd verreden, vanaf de vierde startpositie vertrekken. Bij het insturen van de eerste bocht remde de Tukker concurrent Vips uit en veroverde hij de derde plaats.

De achteropkomende rijders, waaronder klassementsleiders Piastri, Zhou en Shwartzman, konden Viscaals tempo niet bijbenen. De 21-jarige Nederlander liep samen met medekoplopers Daruvala en Beckmann uit op de rest van het Formule 2-veld. Tegen het sluiten van de markt wist de Trident-rijder zijn concurrent Beckmann zelfs nog te passeren voor de tweede plaats. Zodoende scoorde Viscaal de allereerste podiumfinish van zijn nog prille Formule 2-loopbaan.

"Ik heb één woord voor dit resultaat: eindelijk!", laat een opgetogen Viscaal vanaf het Autodromo Nazionale di Monza in Italië weten. "Al maanden heb ik een goed gevoel bij het team van Trident en ik wist gewoon dat dit eraan zat te komen, maar goed: in deze sport moet je natuurlijk eerst je rechtervoet laten spreken. Het voelde goed om vooraan mee te strijden en ik ben zeer tevreden met dit resultaat. Deze tweede plek draag ik op aan de monteurs en engineers van Trident, die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt om dit mogelijk te maken."

Dankzij zijn tweede plaats scoort Viscaal liefst twaalf punten voor het Formule 2-kampioenschap. De Tukker heeft na veertien van de vierentwintig wedstrijden 22 punten verzameld. Het Formule 2-raceweekend in Monza wordt zondagochtend afgesloten met de hoofdrace. Deze start om 10.25 uur.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen