Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 2

Viscaal verovert tweede podiumplaats in zijn F2-loopbaan in Jeddah

Na een zeer enerverende tweede sprintrace op het Jeddah Corniche Street Circuit heeft Bent Viscaal zijn tweede podiumfinish van het Formule 2-seizoen 2021 veiliggesteld. De 22-jarige coureur van het team Trident Racing reed op het stratencircuit in Saudi-Arabië vanaf de tweede startpositie naar een tweede plek aan de meet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Bent Viscaal PR/Dutch Photo Agency

Tijdens de eerste sprintrace op het Arabische asfaltlint had Viscaal zich knap naar voren geknokt. De jonge Nederlander vertrok na een ietwat teleurstellend verlopen kwalificatie vanaf de veertiende startplaats, waarop hij in de wedstrijd vier tegenstanders passeerde. Na afloop van de eerste krachtmeting kreeg één van de coureurs die voor Viscaal finishten een tijdstraf, waardoor de Tukker promoveerde naar de negende positie.

Vanwege de regel met de omgekeerde startopstelling, waarbij de top tien van de eerste sprintrace in omgekeerde volgorde aan de tweede sprintrace mag beginnen, leek het er in eerste instantie op dat Viscaal vanaf poleposition mocht vertrekken bij het tweede bedrijf. De promotie naar plaats negen zorgde er echter voor dat de Trident-coureur bij de tweede krachtmeting als tweede moest vertrekken.

Pech bij de start

Bij de start deed Viscaal direct een aanval op koploper Daruvala, waarbij de Indiase rijder het Nederlandse talent over de kerbstones op de uitloopstrook drukte. Dankzij deze actie behield Daruvala de leiding en konden Piastri en Lundgaard zich tot overmaat van ramp langs Viscaal werken.

In het bloedhete Jeddah hield de Tukker het hoofd vervolgens koel, om na twee lange Safety Car-periodes het gevecht aan te gaan met Lundgaard en de achteropkomende Shwartzman. Meermaals lagen de drie rijders met elkaar in de clinch. Uiteindelijk bleek het racegogme van Viscaal doorslaggevend: de Nederlander liet Lundgaard een kuil voor zichzelf graven, waardoor de aanstaande IndyCar-coureur tegen een tijdstraf aanliep.

Omdat ook Daruvala, die zijn koppositie reeds was verloren aan kampioenschapsleider Piastri, door de wedstrijdleiding werd bestraft, werd de vierde positie van Viscaal omgezet in een prachtige tweede plek. De 22-jarige mocht voor de tweede keer dit seizoen de gang naar het erepodium maken en trakteerde werkgever Trident Racing daarmee op een volgende opsteker.

Viscaal tevreden

“Dat was een behoorlijk uitdagende wedstrijd!”, blikt Viscaal kort na afloop van de tweede sprintrace terug op het treffen in Jeddah. “Ik ben ontzettend blij met deze tweede plaats. Van tevoren zei ik dat een podiumplaats mogelijk moest zijn, maar dat moet je toch eerst even waarmaken. Trident komt van heel ver en iedere werknemer van het team heeft een aandeel in dit succes. Ik ben heel blij met de stappen die we gedurende dit seizoen hebben gezet. Het was niet altijd eenvoudig, maar sinds de zomerstop komt het onze kant op.”

3 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche