Visser: "Als W Series past in mijn schema, vind ik het interessant"

10 okt. 2018 12:38 René Oudman 0 reacties
Een raceklasse, puur voor vrouwen. Lange tijd was het een utopie, maar nu gaat het toch echt gebeuren. In 2019 gaat de W Series van start, een klasse waarin enkel vrouwen het tegen elkaar opnemen. De winnares gaat aan de haal met een prijzenpot met daarin liefst een half miljoen dollar. Grote namen als David Coulthard en Adrian Newey nemen plaats in een jury.

Die jury moet in de komende maanden aanwijzen welke vrouwen aan de start verschijnen in de W Series. Tijd voor Racingnews365 om Nederlands snelste vrouw, Beitske Visser, te vragen naar de mogelijkheid om deel te nemen aan de serie.

“Ik denk dat het een goed initiatief is”, zegt de 23-jarige Friezin, die sinds medio 2017 is opgenomen in het ontwikkelingsprogramma van BMW en in die hoedanigheid een aantal prachtige resultaten bijeen heeft weten te rijden. “Ik sta er natuurlijk voor de volle honderd procent achter dat mannen en vrouwen gewoon tegen elkaar kunnen racen, maar volgens mij is dat ook het hele idee achter deze klasse.”

“De W Series moeten ervoor zorgen dat meer vrouwen de kans krijgen om überhaupt te racen met formulewagens. Vanuit deze klasse kan vervolgens de stap worden gezet naar een andere serie. Bovendien kan je prima een dubbelprogramma afwerken, door naast in deze klasse nog in een andere klasse uit te komen. Er ontstaat een extra kans voor vrouwen om te racen en de prijzenpot kan je een behoorlijke duw in de juiste richting geven.”

Of ze zelf mee zal doen in de W Series, hangt volgens Visser af van haar werkgever. “Ik sta bij BMW onder contract, dus zij bepalen waar ze mij in willen zetten.” Toch kan de Friezin niet ontkennen wel oren te hebben naar deelname. “Als het past met mijn schema’s, zou ik het wel interessant vinden!”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen