Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Visser door in W Series: "Bekendmaking leek een soort 'X Factor'!"

De eerste selectieprocedure voor de W Series, de klasse waarin enkel vrouwen actief mogen zijn, is uitgelopen op een groot Nederlands succes. Elk van de vier vrouwen heeft de schifting overleefd: Beitske Visser, Stéphane Kox, Shirley van der Lof en Milou Mets mogen in maart terugkeren voor de allesbepalende tweede selectie.

Kort nadat Visser in Oostenrijk te horen had gekregen te zijn geselecteerd voor de tweede ronde, nam de 23-jarige Friezin de tijd voor Racingnews365 om de afgelopen dagen te bespreken. Tijdens de selectiedagen gingen de vrouwen enkel met straatauto’s in de rondte, op de Wachenring nabij Wenen.

“We hebben driftoefeningen moeten doen met Porsche’s en werden op snelheid getest in een Ford Fiësta”, doet Visser de rijvaardigheidtests uit de doeken. “Dat laatste was voor mij wel even wennen, want ik had nog nooit met een wagen die enkel over voorwielaandrijving beschikt geracet! Ik vond het driftwerk persoonlijk het leukste onderdeel. Van tevoren had het stevig gevroren, waardoor er een extra uitdaging kwam. We konden lekker met de wagens spelen!” De groep is van ruim vijftig deelneemsters teruggebracht naar 28, alvorens de laatste schifting wordt gemaakt. “In maart mogen we terugkomen, zij het in Zuid-Spanje”, vertelt Visser. “Aangezien we nu alleen nog met straatauto’s hebben gereden, weet de jury niet hoe de verhoudingen liggen als we met formulewagens rijden. Dat staat voor de tweede test op de planning: dan mogen we met F3-bolides in de weer.” Visser en haar concurrenten kregen op een ‘X-Factor’-achtige manier te horen wie door was, en voor wie het doek helaas viel. “We werden in groepjes aan een tafel gezet, en daarna bouwden ze de spanning op. ‘Groepje één’, en dan lieten ze even een stilte vallen, ‘is door!’. Toen ik de mensen zag die aan mijn tafel zaten dacht ik mwoah, dat moet wel goed zitten!” Check hier welke 28 vrouwen door zijn naar de tweede ronde van de W Series-selectie!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"