Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
W Series

Visser grijpt ondanks derde positie naast W Series-titel, Chadwick kampioene

Het is Beitske Visser niet gelukt om de eerste W Series-kampioene te worden. Een derde finishplaats was daar op Brands Hatch niet genoeg voor.

Voorafgaand aan het raceweekend op het heuvelige Brands Hatch leek het voor Beitske Visser al een moeilijke klus te worden om het eerste W Series-kampioenschap naar haar toe te trekken. Na vijf raceweekenden stond ze namelijk op dertien punten achterstand op kampioenschapsleider Jamie Chadwick. Tot overmaat van ramp wist haar Engelse concurrente tijdens de kwalificatie zondagochtend in Engeland de poleposition te veroveren, terwijl Visser niet verder kwam dan de vijfde startplek.

Als de Nederlandse nog aanspraak wilde maken op de overwinning in het kampioenschap moest ze minimaal op het podium eindigen en dan was ze ook nog eens afhankelijk van de prestaties van Chadwick. Als de Engelse op het podium eindigde zou ze namelijk sowieso kampioen worden.

Na de start klom Visser meteen op naar de vierde plaats, terwijl haar aartsrivale Chadwick duidelijk bol stond van de zenuwen en terugzakte naar de derde plaats. De twee gingen het gevecht met elkaar aan en de Engelse wist Visser met hangen en wurgen achter haar te houden.

Totdat tien minuten voor het einde van de race de safety car op de baan kwam en het veld weer ineenschoof. Er was daardoor weer een sprankeltje hoop voor Visser, en na de herstart wist ze haar weg weliswaar langs Chadwick te vinden, maar uiteindelijk was haar knappe derde plaats niet genoeg voor de kampioenschapsoverwinning.

Alice Powell ging er op Brands Hatch met de overwinning vandoor, gevolgd door de Finse Emma Kimilainen en Beitske Visser. Chadwick finishte in vierde positie, waardoor ze zichzelf na afloop van de zesde en laatste race van het seizoen met 110 punten de eerste kampioene van de nieuwe klasse mag noemen. Ondanks haar derde finishpositie geeft Visser uiteindelijk tien punten toe op haar Engelse concurrente.

Eindstand W Series-kampioenschap 2019

Eindpositie Coureur Puntenaantal
1. Jamie Chadwick 110
2. Beitske Visser 100
3. Alice Powell 76
4. Marta Garcia 66
5. Emma Kimilainen 53
6. Fabienne Wohlwend 51
7. Miki Koyama 30
8. Sarah Moore 24
9. Vicky Piria 24
10. Tasmin Pepper 22

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"