Visser, Kox, Van der Lof en Mets schrijven zich in voor W Series

28 nov. 2018 09:30 René Oudman 0 reacties
Vier Nederlandse dames gaan proberen voet aan de grond te krijgen in de W Series, de autosportklasse die enkel voor vrouwelijke coureurs is bedoeld en volgend jaar van start zal gaan. De W Series zijn in het voorprogramma van de DTM te bewonderen, de kampioene van de klasse kan rekenen op een behoorlijke financiële bijdrage.

Beitske Visser, Stephane Kox, Shirley van der Lof en Milou Mets hebben zich ingeschreven voor de vrouwenklasse, waarvan de eerste race plaats zal vinden in het eerste weekend van mei op de Duitse Hockenheimring.

Naast het Nederlandse viertal staan er nog 51 namen op de inschrijvingslijst, waaronder een aantal bekende uit de wereld van de autosport. Jamie Chadwick, Carmen Jorda, Vicky Piria, Alice Powell en Fabienne Wohlwend zijn vijf van de grootste namen op de inschrijvingslijst. Zoals ze in een eerder stadium aangaven hebben Simona de Silvestro en Pippa Mann, beschouwd als twee van de beste vrouwelijke coureurs ter wereld, zich onthouden van inschrijving voor de W Series.

Van de 55 ingeschreven vrouwen vallen er nog een hele boel af: uiteindelijk is het de bedoeling dat er achttien rijdsters aan de start van een W Series-race verschijnen. De W Series zullen volgend seizoen overigens ook te bewonderen zijn op het TT Circuit in Assen, tijdens het DTM-weekend dat aldaar plaats zal vinden in het derde weekend van juli.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen