Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Visser pareert uitspraken Marko: "Vrouwen kunnen de Formule 1 wél aan"

Beitske Visser is het niet eens met de lezing van Helmut Marko dat vrouwen niet mee zouden kunnen komen in de Formule 1. Volgens Visser is een vrouw daar fysiek prima toe in staat.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Red Bull-adviseur Helmut Marko maakte zich onlangs weinig populair toen hij riep dat vrouwen in zijn ogen fysiek niet in staat zijn op hoog niveau mee te draaien in de Formule 1. Later gaf hij aan dat hij verkeerd was geïnterpreteerd en dat hij bedoelde te zeggen dat hij op dit moment geen vrouw in het vizier heeft die goed genoeg zou zijn voor de Formule 1.

Of hij nu wel of niet gezegd heeft dat vrouwen geen plek hebben in de Formule 1, W Series-coureur Beitske Visser is het er sowieso niet mee eens: "Ik denk dat vrouwen mee kunnen komen in de Formule 1. Het is een feit dat vrouwen fysiek minder sterk zijn dan mannen, maar dat betekent enkel dat ik harder moet werken om hetzelfde fysieke niveau te behalen", aldus Visser is gesprek met RacingNews365.

Tekst gaat verder onder foto.

"Het is ook niet zo dat wanneer je eenmaal op het benodigde niveau zit en vervolgens fysiek nóg sterker wordt, je daar harder van gaat racen", vervolgt de jongedame die afgelopen weekend op de Hockenheimring vierde werd in de allereerste race in de W Series.

Na de kritiek op hem gaf Marko aan dat Red Bull best wilde overwegen de winnaar van de W Series een Formule 1-test aan te bieden. Visser, die in het verleden kortstondig deel uitmaakte van het Red Bull-juniorteam, staat daar bepaald niet onwelwillend tegenover: "Ik denk dat er niemand is die nee zou zeggen tegen die kans."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam