© Stuart Seeger

Nieuwsoverzicht

Voetbalclub eert Ayrton Senna middels alternatief tenue

02 okt. 2018 14:30 René Oudman 0 reacties
De fatale klap op het circuit van Imola is op de kop af 24 en een half jaar geschiedenis, maar vergeten wordt Ayrton Senna niet. De betreurde Braziliaan wordt decennia na zijn dood nog altijd geëerd: het meest recentelijke eerbetoon komt vanuit een voetbalclub.

Het Braziliaanse Corinthians, een hoogvlieger in de nationale competitie, heeft een alternatief shirt geïntroduceerd waarop het logo van de drievoudig Formule 1-wereldkampioen zichtbaar is.

Het shirt staat bol van de symboliek: zo is de primaire kleur zwart en de secundaire goud, verwijzend naar de kleurenstelling waarmee Senna in zijn Lotus-dagen rondreed. Eénenveertig strepen zijn over het tenue getrokken, hetzelfde aantal als dat de Braziliaan aan Grand Prix-overwinningen wist te scoren in zijn Formule 1-carrière.

Senna stond bekend als een groot aanhanger van de club Corinthians, het is dan ook niet de eerste keer dat het voetbalteam de Formule 1-legende eert. Vier jaar geleden liepen de spelers al eens met replica's van Senna's helm het veld op - het was destijds precies twintig jaar geleden dat de Braziliaan verongelukte.s

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen