Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Volgende vrouwelijke F1-coureur moet strijd met Verstappen aan kunnen gaan"

David Coulthard zou graag weer eens een vrouw op het Formule 1-racetoneel zien verschijnen, maar dan moet het wel een dame zijn met racekwaliteiten van het grootste kaliber.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Oud-Formule 1-coureur David Coulthard is als adviseur nauw betrokken bij de W Series, de raceklasse voor vrouwen die dit jaar het levenslicht zag. De Brit hoopt dat een of meerdere vrouwen het in de toekomst tot in de Formule 1 kunnen schoppen, maar mocht dat gebeuren, dan moet het wel een vrouw zijn die mee kan strijden om het eremetaal.

"Het eerste seizoen van de W Series heeft er voor gezorgd dat al het vrouwelijke talent wat er momenteel is mooi in de spotlight is gezet. Ik ben van mening dat er wel enkele dames tussen zitten die het in zich hebben om het tot de Formule 1 te schoppen."

"De vraag is echter of dat genoeg is, of dat we echt op zoek zijn naar vrouwen die van hetzelfde niveau als Max Verstappen, Lewis Hamilton en Charles Leclerc zijn. Het zou optimaal zijn als we de vrouwelijke equivalent van hen kunnen vinden", aldus Coulthard tegenover het officiële Formule 1-kanaal.

Wie de volgende vrouw in de Formule 1 zal zijn is momenteel nog giswerk. In de geschiedenis van de koningsklasse van de autosport zijn er slechts een zestal vrouwelijke coureurs geweest die tijdens een GP-weekend meters hebben verreden.

De laatste gelukkige dame was Susie Wolff, die in 2014 een vrije training volbracht voor het team van Williams. De grootste kanshebster op een Formule 1-(reserve)stoeltje lijkt momenteel Jamie Chadwick te zijn. De winnares van het eerste W Series-seizoen maakt sinds dit seizoen namelijk deel uit van de Williams Driver Academy en fungeert voor het Britse team als ontwikkelingscoureur.

19 reacties