Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Volgende 'zoon van' maakt indruk op lange weg naar de Formule 1

Met Max Verstappen en Mick Schumacher hebben we in 2021 twee beroemde 'zoons van' op de Formule 1-grid staan. Binnen enkele jaren kan daar zomaar een naam bij komen.

Het was niet de meest flatteuze naam ever. De 'Trulli-train' was de aanduiding voor de lange batterij aan auto's die zich achter de staart van de Formule 1-bolide van Jarno Trulli verzamelde. In de races mistte hij soms net dat beetje extra pit, in de kwalificaties daarentegen was hij formidabel.

De Italiaan wordt tegenwoordig weer op de circuits gespot. Zoonlief Enzo Trulli heeft de racegenen van vader Jarno geërfd en gooide aan het begin van dit kalenderjaar al hoge ogen. Hij schreef op zaterdag het sterk bezette Formula 4-kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten op zijn naam. Waarom sterk bezette? Het betreft een winterkampioenschap waarin de beste jonge coureurs aan mee willen doen om maar in competitie te blijven.

Die competitie bestond onder andere uit de Nederlander Dilano Van't Hoff, die in de slotrace de titel aan Trulli moest laten, na een botsing met Hamda Al Qubaisi. Trulli heeft eigenlijk nog maar net de kartsport achter zich gelaten, maar op 15-jarige leeftijd is de eerste titel in de formuleracerij dus al op zak.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull