Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Volkswagen Audi bevestigt plannen voor toetreding Formule 1 in 2026

Volkswagen Group heeft vandaag groen licht gegeven voor de toetreding van Audi in de Formule 1. Nu de raad van commissarissen achter het plan staat, gaat de laatste fase van de evaluatie in. Niets lijkt meer in de weg te staan voor de F1-entree. Ook Porsche zou nog op de planning staan.

Audi concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

De raad van commissarissen van Volkswagen Group heeft donderdagavond ingestemd met de ambities om met Audi toe te treden in de Formule 1. Tijdens de vergadering is bevestigd dat het bedrijf in 2026 toe wil treden tot de koningsklasse van de autosport.

Een hooggeplaatste bron binnen Audi heeft aan RacingNews365 laten weten dat de laatste fase van de evaluatie is ingegaan. Het is naar verluidt wachten op de reglementen voor 2026, waarna de plannen om de F1 te betreden definitief wordt verklaard. Volkswagen en de FIA zijn met elkaar in gesprek.

Met het instemmen van de raad van commissarissen staat Volkswagen nu volledig achter het F1-project. Nu het bedrijf groen licht heeft gegeven staat er, los van het bekendmaken van de reglementen voor 2026, niets meer in de weg voor de entree van Audi in de Formule 1.

Op welke manier Audi precies actief zal worden in de Formule 1 is nog niet bekendgemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het automerk actief worden tezamen met een andere renstal op de grid. Ook Porsche lijkt toetreding te zoeken, mogelijk als motorleverancier van Red Bull.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"