Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Volkswagen Audi bevestigt plannen voor toetreding Formule 1 in 2026

Volkswagen Group heeft vandaag groen licht gegeven voor de toetreding van Audi in de Formule 1. Nu de raad van commissarissen achter het plan staat, gaat de laatste fase van de evaluatie in. Niets lijkt meer in de weg te staan voor de F1-entree. Ook Porsche zou nog op de planning staan.

Audi concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

De raad van commissarissen van Volkswagen Group heeft donderdagavond ingestemd met de ambities om met Audi toe te treden in de Formule 1. Tijdens de vergadering is bevestigd dat het bedrijf in 2026 toe wil treden tot de koningsklasse van de autosport.

Een hooggeplaatste bron binnen Audi heeft aan RacingNews365 laten weten dat de laatste fase van de evaluatie is ingegaan. Het is naar verluidt wachten op de reglementen voor 2026, waarna de plannen om de F1 te betreden definitief wordt verklaard. Volkswagen en de FIA zijn met elkaar in gesprek.

Met het instemmen van de raad van commissarissen staat Volkswagen nu volledig achter het F1-project. Nu het bedrijf groen licht heeft gegeven staat er, los van het bekendmaken van de reglementen voor 2026, niets meer in de weg voor de entree van Audi in de Formule 1.

Op welke manier Audi precies actief zal worden in de Formule 1 is nog niet bekendgemaakt, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het automerk actief worden tezamen met een andere renstal op de grid. Ook Porsche lijkt toetreding te zoeken, mogelijk als motorleverancier van Red Bull.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull