Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Volkswagen-baas bevestigt toetreding tot de Formule 1

Volkswagen-CEO Herbert Diess heeft de plannen om met Audi en Porsche toe te treden tot de Formule 1 bevestigd. De Duitse autofabrikant zal naar verluidt in 2026 op de grid te zien zijn, waarschijnlijk in samenwerking met bestaande teams.

Porsche wallpaper
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Porsche

De vergevorderde plannen van Volkswagen om met Audi en Porsche toe te treden tot de F1 waren al langere tijd bekend, maar een bevestiging bleef nog uit. Herbert Diess, de CEO van Volkswagen Group, bevestigde echter de plannen voor het project in de koningsklasse van de autosport.

Volkswagen zelf verschijnt niet op de grid, maar twee automerken van het Duitse bedrijf wel. Volgens Diess zijn de plannen van Porsche wat concreter, al laat hij nog niet precies weten wat deze plannen zijn. Naar verluidt gaan Porsche en Red Bull met elkaar in zee, waarbij Porsche de motoren zal maken voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez. Wat de plannen van Audi zijn, is niet precies duidelijk.

Een van de laatste kansen in jaren voor Volkswagen

In een interview op YouTube liet de Volkswagen-CEO weten dat het nu de juiste tijd is om te beginnen met het F1-project. "Als je aan motorsport doet, dan moet je Formule 1 kiezen. Daar is de impact het grootst. Je kan echter niet toetreden tot de Formule 1 zonder dat er technologische mogelijkheden bestaan. In feite betekent dat een reglementswijziging."

"Op deze manier start iedereen opnieuw vanuit hetzelfde punt. Zoals Markus Duesman (voorzitter van Audi, red.) mij meermaals heeft uitgelegd, win je een seconde per seizoen door de details te verbeteren. Dat haal je echter niet als je je bij een nieuw team voegt. Je hebt vijf of tien jaar nodig om aan de voorkant van de grid te zitten. Met andere woorden: je kan alleen meedoen als er een grote reglementswijziging komt."

"En die komt er nu in 2026, wanneer de motoren meer op elektrisch vermogen werken in combinatie met synthetische brandstoffen. Dat betekent dat er een nieuwe motor ontwikkeld moet worden en je zo'n drie à vier jaar nodig hebt hiervoor. We kunnen beslissen om het F1-project nu te starten, of weer meer dan tien jaar te moeten wachten. Het is nu het juiste moment met twee premium automerken", aldus de CEO.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"