Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Volkswagen-baas bevestigt toetreding tot de Formule 1

Volkswagen-CEO Herbert Diess heeft de plannen om met Audi en Porsche toe te treden tot de Formule 1 bevestigd. De Duitse autofabrikant zal naar verluidt in 2026 op de grid te zien zijn, waarschijnlijk in samenwerking met bestaande teams.

De vergevorderde plannen van Volkswagen om met Audi en Porsche toe te treden tot de F1 waren al langere tijd bekend, maar een bevestiging bleef nog uit. Herbert Diess, de CEO van Volkswagen Group, bevestigde echter de plannen voor het project in de koningsklasse van de autosport. Volkswagen zelf verschijnt niet op de grid, maar twee automerken van het Duitse bedrijf wel. Volgens Diess zijn de plannen van Porsche wat concreter, al laat hij nog niet precies weten wat deze plannen zijn. Naar verluidt gaan Porsche en Red Bull met elkaar in zee, waarbij Porsche de motoren zal maken voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez. Wat de plannen van Audi zijn, is niet precies duidelijk.

Een van de laatste kansen in jaren voor Volkswagen

In een interview op YouTube liet de Volkswagen-CEO weten dat het nu de juiste tijd is om te beginnen met het F1-project. "Als je aan motorsport doet, dan moet je Formule 1 kiezen. Daar is de impact het grootst. Je kan echter niet toetreden tot de Formule 1 zonder dat er technologische mogelijkheden bestaan. In feite betekent dat een reglementswijziging." "Op deze manier start iedereen opnieuw vanuit hetzelfde punt. Zoals Markus Duesman (voorzitter van Audi, red.) mij meermaals heeft uitgelegd, win je een seconde per seizoen door de details te verbeteren. Dat haal je echter niet als je je bij een nieuw team voegt. Je hebt vijf of tien jaar nodig om aan de voorkant van de grid te zitten. Met andere woorden: je kan alleen meedoen als er een grote reglementswijziging komt." "En die komt er nu in 2026, wanneer de motoren meer op elektrisch vermogen werken in combinatie met synthetische brandstoffen. Dat betekent dat er een nieuwe motor ontwikkeld moet worden en je zo'n drie à vier jaar nodig hebt hiervoor. We kunnen beslissen om het F1-project nu te starten, of weer meer dan tien jaar te moeten wachten. Het is nu het juiste moment met twee premium automerken", aldus de CEO.

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China