Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voor het eersts sinds dood Senna geen eerbetoon op Williams-bolide

De Williams FW44 zal geen eerbetoon op bolide met zich meedragen, dat vertelt teambaas Jost Capito tijdens de onthulling van de bolide.

In 1994 overleed Ayrton Senna tijdens de Grand Prix van San Marino op Imola. De Braziliaanse Formule 1-legende reed destijds in de Williams FW16. Sindsdien dragen alle daaropvolgende Williams-bolides een eerbetoon met zich mee aan de overleden coureur. Deze was vaak klein en subtiel te zien op de neus van de wagens, zoals hieronder is te zien.

Williams stopt met eerbetoon op auto

Vanaf dit jaar stopt men daarmee, al betekent dat niet dat Senna plots vergeten is door het Williams-team. Teambaas Jost Capito legt in gesprek met onder meer RacingNews365 uit. "We willen ons met de toekomst bezig houden", vertelt hij. "We hebben een nieuw tijdperk en een nieuwe auto. Tegelijkertijd hebben we het Williams-museum aangepast en hebben we daar nu speciaal gedeelte toegewijd aan zijn leven." "We moeten ook naar de toekomst kijken en hoeven niet de S van Senna te tonen aan de coureurs, elke keer dat zij hun bolide instappen en herinnert worden aan wat er gebeurd is. Het is tijd voor het team om vooruit te kijken en hem op een andere manier te eren", aldus de Duitse teambaas.

Niet overlegd met Senna-familie

Volgens Capito is de beslissing genomen zonder de familie daarbij te hebben geraadpleegd. "We hebben hen daar niet over geconsulteerd. We werken wel nauw samen met de Senna-stichting en dat blijven we ook in de toekomst doen. Momenteel zijn we aan het kijken hoe we onze samenwerking kunnen verruimen. Op deze manier zullen er meer mensen profijt van hebben, zeker via de stichting, want dat is een heel goed programma", aldus Jost.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden