Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing Formule 1 Grand Prix Australië 2018

Na een winterslaap van bijna vier maanden begint het Formule 1 seizoen 2018 met de Grand Prix van Australië. Heel Nederland is in de ban van Max Verstappen en Red Bull. Lukt het de Nederlander om in zijn RB14 de concurrentie te snel af te zijn, of wordt het toch weer Mercedes dat domineert?

Zondag 25 maart om 07:10 gaan de lampen uit en is het Formule 1 seizoen officieel onderweg. Het is de eerste echte krachtmeting voor alle teams en coureurs. Decor hiervoor vormt het semi-stratencircuit van Albert Park in Melbourne. Een circuit waarop inhalen nagenoeg onmogelijk is. In het verleden zagen we al diverse onvoorspelbare races hier, waaronder enkele edities waarbij het seizoen met een megacrash begon. Dit seizoen zijn alle ogen gericht op het team van Mercedes. De afgelopen vier seizoenen domineerde het Duitse team en won het alle wereldtitels. Vorig seizoen was het echter Sebastian Vettel die er met de zege vandoor ging in Australië. De Duitser wordt ook dit jaar gezien als de grote uitdager van Hamilton en was razendsnel tijdens de testdagen. Red Bull wil dit jaar met Max Verstappen en Daniel Ricciardo een gooi doen naar de wereldtitel. Tijdens de wintertests werd duidelijk dat het team er veel beter voorstaat dan een jaar geleden. Of het genoeg is om in Australië direct voor de winst te gaan blijft afwachten. Grootste vraagteken daarbij vormt de motor van Renault die de afgelopen jaren PK’s tekort kwam.

Een nieuw seizoen betekent dat alle teams weer met een schone lei beginnen. Tien teams met allemaal hun eigen doelen en uitdagingen. Zo willen McLaren en Renault de stap maken om Force India te verslaan en het vierde team te worden. Maar wat kan Toro Rosso met Honda? Het team was de verrassing van de wintertest. Zondag 25 maart rond 09:00 weten we welk team het best de winter door is gekomen. Wij hopen op een boeiend en verrassend begin van het seizoen. Favorieten en verrassingen De top drie van Racingnews365 Lewis Hamilton Sebastian Vettel Max Verstappen Verrassingen: Carlos Sainz (Renault), Pierre Gasly (Toro Rosso) en Fernando Alonso (McLaren).

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'