Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP China: Komen Verstappen en Red Bull op stoom?

Max Verstappen krijgt een week na zijn teleurstellende GP-weekend in Bahrein al kans om zich te revancheren. Het F1-circus is aanbeland in Shanghai voor de GP van China.

De derde race van het Formule 1 seizoen 2018 wordt verreden in China. De Grand Prix staat sinds 2004 op de Formule 1-kalender. De race kan lekker tijdens een ontbijtje gekeken worden. De race start namelijk om 08:10 uur Nederlandse tijd. Het Shanghai International Circuit wordt gekenmerkt door enkele technische delen, waarin snelle en langzame bochten elkaar af blijven wisselen. Het Shanghai International Circuit staat eveneens bekend om het ongekende lange rechte stuk achterop het circuit. De hairpin die daarop volgt, biedt normaal gesproken voldoende kansen om in te halen. Vorig jaar viel Max Verstappen in de regen op door een voor hem zo kenmerkend sterke inhaalrace te rijden. Gezien de voorgaande jaren is Mercedes ook in China favoriet, waarbij je normaal gesproken Lewis Hamilton de meeste kansen toedicht. De Brit kwam vorig jaar zegevierend over de streep.

Max Verstappen zal in willen zetten op minstens zo’n goed resultaat als vorig jaar. Toen werd hij geholpen door de regen en zijn eigen stuurmanskunsten om naar voren te komen. Als de kwalificatie van de Nederlander goed is, is de RB14 goed genoeg om mee te knokken voor het podium. Zien we voor eindelijk voor het eerst het ware potentieel van de Red Bull? Mercedes wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen. De Duitse renstal gaf de zege in Australië weg en moest in Bahrein haar meerdere erkennen in Ferrari. Wij verwacht een spannende strijd tussen de drie topteams. Favorieten en verrassingen Lewis Hamilton Sebastian Vettel Max Verstappen Verrassingen: Nico Hülkenberg (Renault), Carlos Sainz (Renault) en Kevin Magnussen (Haas F1). Tijdschema Grand Prix China 2018 Sessie Datum Tijd (NL) Eerste vrije training vrijdag 13 april 2018 04:00 - 05:30 Tweede vrije training vrijdag 13 april 2018 08:00 - 09:30 Derde vrije training zaterdag 14 april 2018 05:00 - 06:00 Kwalificatie zaterdag 14 april 2018 08:00 - 09:00 Race zondag 15 april 2018 08:10 - 10:10

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi