© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing GP Groot-Brittannië: Wordt Silverstone het feestje van Max?

12 jul. 2017 12:00 Wanda Bisschop 0 reacties
De GP van Groot-Brittannië wordt met recht als één van de klassiekers van de Formule 1 kalender gezien. De Engelsen zeggen niet voor niks 'Motorsport is coming home'. Drie jaar op rij is Lewis Hamilton heer en meester op zijn thuiscircuit. Hij moet winnen om in het spoor van Sebastian Vettel te blijven. Belangrijkste vraag voor veel fans is echter: ''Blijft de RB13 van Max heel?'

Keert het tij voor pechvogel Max Verstappen in Engeland?

Na de toch wel saaie vertoning op de Red Bull Ring in Oostenrijk hoeven we gelukkig niet lang te wachten op de volgende race. Oostenrijk was alleen spectaculair in de openingsfase toen Kvyat zich opnieuw van zijn slechtste kant liet zien. Daarmee kegelde hij niet alleen Alonso uit de race maar ook onze eigen Max Verstappen. Hoewel, Verstappen had ook zonder dit akkefietje de finishvlag niet gezien. Racen met een kapotte koppeling hou je nu eenmaal niet 71 ronden vol. De laatste ronden van Oostenrijk lieten in ieder geval zien dat de onderlinge verschillen inderdaad kleiner worden. Heeft Red Bull dan ook daadwerkelijk het gat gedicht?

De GP van Groot-Brittannië

In 1950 werd in Groot-Brittannië al de eerste Formule 1 race verreden. Met recht wordt deze Grand Prix dan ook door de Formule 1 liefhebbers als een klassieker gezien. Ondanks dat het circuit door de jaren heen flink is gemoderniseerd, heeft het zijn unieke karakter behouden.

Het circuit kenmerkt zich door een aantal snelle bochten waardoor topsnelheid van minder groot belang is dan op andere circuits. In totaal komen de coureurs 52 keer over start-finish waarbij elke ronde zo'n 5,8 kilometer lang is.

Pirelli neemt de mediums, de softs en de supersofts mee naar Silverstone. Opvallend is dat uitgerekend Mercedes op haar thuiscircuit voor een conservatieve keuze gaat. De renstal heeft slechts zes setjes van de supersofts besteld. Red Bull kiest in ieder geval de aanval. Zowel Verstappen als Ricciardo hebben maar liefst acht setjes van de supersofts tot hun beschikking.

Is Hamilton opnieuw heer en meester?

Hamilton won de laatste drie edities van zijn thuisrace en begint ook nu als de grote favoriet aan het raceweekend. Ook in Oostenrijk begon hij ijzersterk op de vrijdag maar verliep de rest van het weekend teleurstellend voor de drievoudig wereldkampioen. Vettel profiteerde en bouwde zijn voorsprong gestaag uit naar 20 punten. Om in de race te blijven, kan Hamilton een overwinning wel gebruiken. Echter, hij moet niet alleen afrekenen met Sebastian Vettel, ook Bottas ontpopt zich steeds meer als een serieuze tegenstander. Wordt hij uiteindelijk de lachende derde in deze spannende titelstrijd?

Keert het tij eindelijk voor Max Verstappen?

Het is helaas nog niet het seizoen van Max Verstappen. Sterk in de trainingen en vaak de betere Red Bull in de kwalificatie maar slechts 45 punten in het WK.

De Nederlander heeft tot nu toe zelfs het minste aantal kilometers van de grid gereden. Zelfs Alonso en Vandoorne presteren op dit vlak beter. Echter, de pech houdt een keer op. Na drie uitvalbeurten op rij tekent Max Verstappen ongetwijfeld voor het zien van de finishvlag in Engeland.

In zijn debuutjaar had Verstappen echter ook het geluk niet mee. De Nederlander viel toen al vroeg in de race uit na een uitstapje naast de baan. Vorig jaar imponeerde Verstappen met een tweede plaats na een boeiend gevecht met Nico Rosberg. Opnieuw het bewijs dat Verstappen ook op de mindere circuits voor Red Bull uitstekend uit de voeten kan.

Het feestje van de duizenden Oranje fans in Oostenrijk liep helaas uit op een fikse domper. Hopelijk brengt Silverstone hier verandering in en zien we eindelijk Max pas na afloop van de race voor de camera's verschijnen!

Tijdschema GP van Groot-Brittannië

14 jul 2017  
10:00-11:30Eerste vrije training
14:00-15:30Tweede vrije training
15 jul 2017  
11:00-12:00Derde vrije training
14:00-15:00Kwalificatie
16 jul 2017  
14:00Race

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen