Voorbeschouwing GP Italië: overleven voor Red Bull

28 aug. 2018 16:00 Jan van der Burgt 0 reacties
​De veertiende race van het Formule 1-seizoen 2018 wordt verreden in Monza. De Grand Prix van Italië is de snelste race op de kalender, wat op papier bepaald niet in het voordeel van Max Verstappen en Red Bull is.

Met de Grand Prix van Italië komt er een eind aan wat het ‘Europese seizoen’ wordt genoemd. Daarna wordt er alleen nog maar gereden op het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent en in Azië. De kwalificatie en race beginnen op de gebruikelijke tijden voor Europese races.

Het Monza Eni Circuit is dé snelheidstempel van de Formule 1. Lange rechte stukken worden afgewisseld met langzame chicanes, maar nergens ligt de gemiddelde snelheid hoger. De race kan zomaar in een uur en een kwartier voorbij zijn.

De lange rechte stukken en het feit dat topsnelheid allesbepalend is, werkt bepaald niet in het voordeel van Red Bull. Red Bull kijkt in Italië dan ook niet op een gridstraf meer of minder, omdat er toch weinig te halen valt. Bij de Brits-Oostenrijkse renstal zit men vol in op de Grand Prix van Singapore, twee weken later. Voor Red Bull is schadebeperking het devies in Monza.

De kans is groot dat Mercedes en Ferrari in een titanengevecht uitmaken wie er gaat winnen. Mercedes domineerde de laatste jaren op de hogesnelheidscircuits, maar Ferrari heeft die achterstand volledig weggewerkt. Bovendien weet Ferrari zich traditioneel gesteund door de uitzinnige Italiaanse fans, de Tifosi.

Favorieten en verrassingen volgens Racingnews365.nl
Lewis Hamilton
Sebastian Vettel
Kimi Raikkonen

Verrassingen:
Sergio Perez
Kevin Magnussen
Charles Leclerc

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen