Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Singapore: de laatste kans van Max Verstappen?

De vijftiende race van het Formule 1 seizoen 2018 wordt verreden op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. De Grand Prix van Singapore is een moderne klassieker die traditioneel in de Aziatische nacht word verreden.

Het contrast kán bijna niet groter. Op de kortste race op de Formule 1-kalender volgt de langste race van de kalender. De lange rechte stukken van Monza maken plaatst voor het korte draaiwerk van de Singaporese straten. De Mediterraanse zon maakt plaats voor wit kunstlicht. De Grand Prix van Singapore is sinds 2008 een vaste waarde op de Formule 1-kalender. Het compleet andere decor en de zelden saaie races maken het tot een populaire race onder de fans. Voor de coureurs is het vanwege de lengte van de race en de hoge luchtvochtigheid een ware slijtageslag.

De race duurt zo lang, omdat de gemiddelde snelheid zo laag ligt. Het circuit bestaat voor het merendeel uit negentig graden-bochten, wat het tot een echt start-stop-circuit maakt. Zo traag als Monaco is de baan niet, maar in het prinsdom wordt een uitzondering gemaakt op de regel dat een race een lengte moet hebben van minstens 305 kilometer. Het Red Bull van Max Verstappen zal met goede moed afreizen naar het verre Oosten. Na de Grand Prix van Monaco dichten ze zichzelf in Singapore de grootste kansen op de overwinning toe. Power is van minder groot belang dan een goed chassis en dus heeft Red Bull de afspraak in Singapore rood omlijnd en met uitroeptekens in de agenda staan. Vorig jaar zat Max Verstappen er bijvoorbeeld al erg goed bij. Bij de start werd hij helaas in de mangel genomen door de beide Ferrari-coureurs, waardoor zijn race er na een paar honderd meter al op zat. Daniel Ricciardo mocht wél naar het podium en maakte een hattrick aan tweede plaatsen in Singapore compleet.

Na de startcrash van vorig jaar zal Ferrari ook zeker revanche willen nemen. Bovendien gingen drie van de laatste vier overwinningen naar Lewis Hamilton en Mercedes, terwijl Ferrari de betere auto had. Ferrari moet het tij keren om het zicht op de wereldtitel niet teveel te laten vertroebelen. In tegenstelling tot in Monaco kan er in Singapore wel ingehaald worden. Een driemansgevecht om de overwinning tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull lonkt, of is op zijn minst iets waar iedereen op hoopt. Mercedes moet dan echter van goede huizen komen op een circuit waar het in de voorbije jaren de concurrentie dichterbij zag komen dan op elk ander circuit. Bandenkeuze Pirelli: Soft, ultrasoft, hypersoft Favorieten volgens Racingnews365.nl: Max Verstappen Daniel Ricciardo Sebastian Vettel Verrassingen volgens Racingnews365.nl: Nico Hülkenberg Carlos Sainz Charles Leclerc

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'