© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing GP Singapore: de laatste kans van Max Verstappen?

11 sep. 2018 15:15 Jan van der Burgt 4 reacties
De vijftiende race van het Formule 1 seizoen 2018 wordt verreden op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. De Grand Prix van Singapore is een moderne klassieker die traditioneel in de Aziatische nacht word verreden.

Het contrast kán bijna niet groter. Op de kortste race op de Formule 1-kalender volgt de langste race van de kalender. De lange rechte stukken van Monza maken plaatst voor het korte draaiwerk van de Singaporese straten. De Mediterraanse zon maakt plaats voor wit kunstlicht.

De Grand Prix van Singapore is sinds 2008 een vaste waarde op de Formule 1-kalender. Het compleet andere decor en de zelden saaie races maken het tot een populaire race onder de fans. Voor de coureurs is het vanwege de lengte van de race en de hoge luchtvochtigheid een ware slijtageslag.

De race duurt zo lang, omdat de gemiddelde snelheid zo laag ligt. Het circuit bestaat voor het merendeel uit negentig graden-bochten, wat het tot een echt start-stop-circuit maakt. Zo traag als Monaco is de baan niet, maar in het prinsdom wordt een uitzondering gemaakt op de regel dat een race een lengte moet hebben van minstens 305 kilometer.

Het Red Bull van Max Verstappen zal met goede moed afreizen naar het verre Oosten. Na de Grand Prix van Monaco dichten ze zichzelf in Singapore de grootste kansen op de overwinning toe. Power is van minder groot belang dan een goed chassis en dus heeft Red Bull de afspraak in Singapore rood omlijnd en met uitroeptekens in de agenda staan.

Vorig jaar zat Max Verstappen er bijvoorbeeld al erg goed bij. Bij de start werd hij helaas in de mangel genomen door de beide Ferrari-coureurs, waardoor zijn race er na een paar honderd meter al op zat. Daniel Ricciardo mocht wél naar het podium en maakte een hattrick aan tweede plaatsen in Singapore compleet.

Na de startcrash van vorig jaar zal Ferrari ook zeker revanche willen nemen. Bovendien gingen drie van de laatste vier overwinningen naar Lewis Hamilton en Mercedes, terwijl Ferrari de betere auto had. Ferrari moet het tij keren om het zicht op de wereldtitel niet teveel te laten vertroebelen.

In tegenstelling tot in Monaco kan er in Singapore wel ingehaald worden. Een driemansgevecht om de overwinning tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull lonkt, of is op zijn minst iets waar iedereen op hoopt. Mercedes moet dan echter van goede huizen komen op een circuit waar het in de voorbije jaren de concurrentie dichterbij zag komen dan op elk ander circuit.

Bandenkeuze Pirelli:
Soft, ultrasoft, hypersoft

Favorieten volgens Racingnews365.nl:
Max Verstappen
Daniel Ricciardo
Sebastian Vettel

Verrassingen volgens Racingnews365.nl:
Nico Hülkenberg
Carlos Sainz
Charles Leclerc

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen