Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing: Max Verstappen jaagt op revanche in Mexico

Amper bijgekomen van alle ophef rondom de GP van Amerika maken we ons alweer op voor de achttiende Formule 1 race van dit seizoen. Ironisch genoeg is dit uitgerekend in Mexico waar Max Verstappen vorig jaar voor het eerst in zijn Formule 1 carrière van het podium werd gehaald!

De Formule 1 GP van Mexico In 2015 keerde het Formule 1 circus terug op het Autodome Hermanos Rodriquez. Het circuit is vernoemd naar twee Mexicaanse broers die helaas elk bij een race-evenement het leven lieten. Het circuit is vrij bijzonder vanwege het stadiongedeelte waar de Mexicaanse fans zich luidkeels laten horen. In totaal heeft het circuit slechts 16 bochten en maar liefst twee vrij lange rechte stukken. De coureurs moeten 71 rondjes afleggen waarbij elke ronde zo'n 4,3 km lang is. Voor de GP van Mexico hebben de teams de beschikking over de softs, de supersofts en de ultrasofts. Opvallend is dat Red Bull een behoudende keuze heeft gemaakt. Zowel Ricciardo als Verstappen moeten het doen met slechts zes setjes van de ultrasofts. Mercedes daarentegen gaat vol op de aanval en heeft voor hun coureurs maar liefst negen setjes van de ultrasofts besteld.

Pakt Hamilton zijn vierde wereldtitel? Hamilton stond in Amerika op matchpoint maar dankzij de tweede plaats van Vettel werd zijn feestje nog even uitgesteld. In Mexico krijgt hij zijn tweede mogelijkheid en heeft hij zelfs voldoende aan een vijfde plek. Toch wil Hamilton het vast niet zo ver laten komen. De drievoudige wereldkampioen geldt ook in Mexico als de te kloppen man en wil zijn vierde wereldtitel natuurlijk dolgraag vieren met een klinkende overwinning. Vettel heeft in theorie nog een kans op de wereldtitel maar moet dan én winnen én hopen op een uitglijer van Hamilton. Dat laatste ligt zeker niet voor de hand aangezien de Brit dit jaar sterker rijdt dan ooit. Bottas zijn rol in het kampioenschap is in ieder geval uitgespeeld. De Fin is de laatste races behoorlijk uit vorm en moet in Mexico zichzelf weer op de rails krijgen.

Max Verstappen is in bloedvorm Ook in Amerika ging de Nederlander als een komeet door het veld en waren zijn rondetijden indrukwekkend. Verstappen heeft zijn gridstraf in Amerika al geïncasseerd en start normaal gesproken in Mexico voorin. Dat betekent dat hij dus minder coureurs hoeft in te halen wat de race misschien wel een stuk saaier maakt. Verstappen heeft daarnaast nog wat recht te zetten in Mexico. Vorig jaar finishte hij als derde maar werd hij vijfde. Ene meneer Connelly vond namelijk dat Verstappen Vettel had geblokt en deelde een tijdstraf van vijf seconden uit. Vettel stond toen als derde op het podium maar bleek later niet vrijuit te gaan bij zijn actie op Ricciardo. De Australiër was uiteindelijk de lachende derde en Verstappen schoof weer op naar de vierde plek. We weten inmiddels dat Verstappen van tegenslagen alleen maar sterker wordt. Sterker nog, hij reed na de crash met Ferrari in Singapore een dominante race in Maleisië. Onder de luidkeelse aanmoedigingen van de Mexicaanse fans zou het zomaar een Nederlands feestje kunnen worden! Tijdschema GP van Mexico Sla de taco's maar alvast in want zo kom je alvast in de stemming! 27 oktober 2017 17.00 - 18.30 1e Vrije Training 21.00 - 22.30 2e Vrije Training 28 oktober 2017 17.00 - 18.00 3e Vrije Training 20.00 - 21.00 Kwalificatie 29 oktober 2017 20.00 - 23.00 Race Ook dit weekend kun je alle ins en outs van de Grand Prix weer volgen in onze live-blog!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden