© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing: Max Verstappen jaagt op revanche in Mexico

25 okt. 2017 11:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Amper bijgekomen van alle ophef rondom de GP van Amerika maken we ons alweer op voor de achttiende Formule 1 race van dit seizoen. Ironisch genoeg is dit uitgerekend in Mexico waar Max Verstappen vorig jaar voor het eerst in zijn Formule 1 carrière van het podium werd gehaald!

Max Verstappen wil zijn podium in Mexico terug

De Formule 1 GP van Mexico

In 2015 keerde het Formule 1 circus terug op het Autodome Hermanos Rodriquez. Het circuit is vernoemd naar twee Mexicaanse broers die helaas elk bij een race-evenement het leven lieten. Het circuit is vrij bijzonder vanwege het stadiongedeelte waar de Mexicaanse fans zich luidkeels laten horen.

In totaal heeft het circuit slechts 16 bochten en maar liefst twee vrij lange rechte stukken. De coureurs moeten 71 rondjes afleggen waarbij elke ronde zo'n 4,3 km lang is.

Voor de GP van Mexico hebben de teams de beschikking over de softs, de supersofts en de ultrasofts. Opvallend is dat Red Bull een behoudende keuze heeft gemaakt. Zowel Ricciardo als Verstappen moeten het doen met slechts zes setjes van de ultrasofts. Mercedes daarentegen gaat vol op de aanval en heeft voor hun coureurs maar liefst negen setjes van de ultrasofts besteld.

Pakt Hamilton zijn vierde wereldtitel?

Hamilton stond in Amerika op matchpoint maar dankzij de tweede plaats van Vettel werd zijn feestje nog even uitgesteld. In Mexico krijgt hij zijn tweede mogelijkheid en heeft hij zelfs voldoende aan een vijfde plek.

Toch wil Hamilton het vast niet zo ver laten komen. De drievoudige wereldkampioen geldt ook in Mexico als de te kloppen man en wil zijn vierde wereldtitel natuurlijk dolgraag vieren met een klinkende overwinning.

Vettel heeft in theorie nog een kans op de wereldtitel maar moet dan én winnen én hopen op een uitglijer van Hamilton. Dat laatste ligt zeker niet voor de hand aangezien de Brit dit jaar sterker rijdt dan ooit. Bottas zijn rol in het kampioenschap is in ieder geval uitgespeeld. De Fin is de laatste races behoorlijk uit vorm en moet in Mexico zichzelf weer op de rails krijgen.

Max Verstappen is in bloedvorm

Ook in Amerika ging de Nederlander als een komeet door het veld en waren zijn rondetijden indrukwekkend. Verstappen heeft zijn gridstraf in Amerika al geïncasseerd en start normaal gesproken in Mexico voorin. Dat betekent dat hij dus minder coureurs hoeft in te halen wat de race misschien wel een stuk saaier maakt.

Verstappen heeft daarnaast nog wat recht te zetten in Mexico. Vorig jaar finishte hij als derde maar werd hij vijfde. Ene meneer Connelly vond namelijk dat Verstappen Vettel had geblokt en deelde een tijdstraf van vijf seconden uit. Vettel stond toen als derde op het podium maar bleek later niet vrijuit te gaan bij zijn actie op Ricciardo. De Australiër was uiteindelijk de lachende derde en Verstappen schoof weer op naar de vierde plek.

We weten inmiddels dat Verstappen van tegenslagen alleen maar sterker wordt. Sterker nog, hij reed na de crash met Ferrari in Singapore een dominante race in Maleisië. Onder de luidkeelse aanmoedigingen van de Mexicaanse fans zou het zomaar een Nederlands feestje kunnen worden!

Tijdschema GP van Mexico

Sla de taco's maar alvast in want zo kom je alvast in de stemming!

27 oktober 2017

17.00 - 18.30 1e Vrije Training

21.00 - 22.30 2e Vrije Training

28 oktober 2017

17.00 - 18.00 3e Vrije Training

20.00 - 21.00 Kwalificatie

29 oktober 2017

20.00 - 23.00 Race

Ook dit weekend kun je alle ins en outs van de Grand Prix weer volgen in onze live-blog!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen