© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing: Slaat Max Verstappen ook in Brazilië toe?

08 nov. 2017 11:38 Wanda Bisschop 0 reacties
Na de indrukwekkende overwinning van Max Verstappen tijdens de GP van Mexico keert het Formule 1 circus terug naar Brazilië. Uitgerekend daar gaf Verstappen vorig jaar zijn visitekaartje af door een imponerende regenrace waarbij hij van P16 opklom naar het podium. Kan hij aankomend weekend dit huzarenstukje herhalen?

Max Verstappen geduchte outsider voor overwinning in Brazilië

De Formule 1 GP van Brazilië

Dit weekend vindt de negentiende race van dit seizoen plaats op het Autodrome José Carlos Pace in Sao Paulo. Net als Mexico is het circuit vernoemd naar een lokale held, Carlos Pace. Pace boekte slechts één zege en kwam in 1977 bij een vliegtuigongeluk om het leven.

De track in Sao Paulo is bekend vanwege zijn technische lay-out en de hoogteverschillen. In totaal telt het circuit 15 bochten en is elk ronde zo'n 4,3 km lang. De coureurs zullen in totaal 71 rondjes moeten afleggen en doen dit net als in Austin, Singapore en Abu Dhabi tegen de klok in.

Voor Brazilië heeft Pirelli de medium, de soft en de supersofts ter beschikking gesteld. In tegenstelling tot een aantal andere races zitten de topteams dit keer vrijwel allemaal op één lijn qua bandenkeuze. Van de top zes kiezen Verstappen, Vettel en Raikkonen voor een wat meer agressievere aanpak. Zij hebben ieder negen setjes van de supersofts tot hun beschikking.

Hamilton, Vettel of Verstappen?

Wat staat er in Brazilië nog op het spel nu Hamilton de titelstrijd heeft beslist? Op papier lijkt de GP van Brazilië gedoemd tot een saaie race maar tegelijkertijd heeft het alle ingrediënten in huis om uit te groeien tot misschien wel de meest boeiende Formule 1 race van dit seizoen.

Hamilton is er natuurlijk op gebrand om als kersverse wereldkampioen te laten zien dat hij de terechte kampioen is. Vooral nadat zijn kampioensfeestje in Mexico enigszins werd ontsierd door zijn negende plek. Vettel daarentegen wil natuurlijk wat rechtzetten nadat hij vooral na de zomerstop kostbare punten verloor. Vettel heeft het dan ook vooral aan zichzelf te danken dat hij in ieder geval nog een jaar langer moet wachten op zijn eventuele vijfde titel.

En Max Verstappen? Onze landgenoot verkeert in bloedvorm en beschikt inmiddels over een auto waarmee hij op eigen kracht de zege kan binnen hengelen. De RB13 was misschien in de laatste vier races wel de beste auto van het veld. Dat leverde hem een welverdiende zege in Maleisië, een tweede plek in Japan en een indrukwekkende overwinning in Mexico op.

Verstappen was in Mexico dicht bij zijn allereerste pole en als de Nederlander tijdens de kwalificatie zichzelf opnieuw een goede uitgangspositie kan verschaffen, dan zou het zomaar weer een Verstappen-show kunnen gaan worden. Met regen of zonder regen, Verstappen weet in ieder geval dat de concurrentie hem met argusogen in de gaten houdt!

Eén ding weten we in ieder geval zeker, alle drie kunnen ze in Brazilië vrijuit racen en dat belooft het nodige vuurwerk!

© Red Bull Contentpool

Tijdschema GP van Brazilië

10 november 2017

  • 13:00-14:30 1e Vrije Training
  • 17:00-18:30 2e Vrije Training

11 november 2017

  • 14:00-15:00 3e Vrije Training
  • 17:00-18:00 Kwalificatie

12 november 2017

  • 17:00-19:00 Race

Dat wordt dus met het bord op schoot genieten van de Braziliaanse GP!

Ook dit weekend houden we jullie door middel van onze live-blog weer van alle ins en outs op de hoogte!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen