Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur Barrichello ontsnapte aan de dood

Rubens Barrichello heeft onthuld dat hij in januari is geopereerd aan een kwaadaardige tumor in zijn nek. Volgens de Braziliaan is het een wonder dat hij nog leeft.

Rubens Barrichello doet de onthulling in gesprek met het Braziliaanse Globo TV. De coureur met de meeste Formule 1-starts op zijn naam vertelt dat hij op een ochtend werd overvallen door 'onverdraagbare hoofdpijn'. "Van het ene op het andere moment lag ik op de badkamervloer. Ik wilde niemand wakker maken, dus ben ik naar mijn bed gekropen. Mijn vrouw heeft daarop een bevriende dokter gebeld en dat heeft uiteindelijk mijn leven gered. Binnen twee uur werd ik geopereerd aan een kwaadaardige tumor in mijn nek."

"Toen ze me weer uit het ziekenhuis ontsloegen, zeiden ze me dat slechts veertien procent van de patiënten dit soort symptomen overleeft. Ik voel me op dit moment geweldig, ook al onderga ik nog wel de nodige behandelingen. Door dit soort beproevingen leren we hoe we een beter mens kunnen zijn. Ik wil God dan ook bedanken voor die kans." Na de operatie heeft Barrichello zonder problemen het racen weer op kunnen pakken. Op dit moment staat hij derde in het Braziliaanse stock car-kampioenschap, de klasse waar hij in 2014 de titel in wist te pakken.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"