Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur Barrichello: 'Schumacher is altijd bij me'

Voormalig Formule 1-coureur Rubens Barrichello hield er een opmerkelijke relatie op na met Michael Schumacher. Op televisie kwamen ze vaak over als de beste vrienden, maar de kleine Barrichello heeft heel wat te stellen gehad met de recordkampioen.​

"Met een wijntje in de hand was hij een prima kameraad. Maar op de baan en in teambesprekingen was dat wel anders. Hij zei daar soms dingen waarvan ik niet kon geloven dat hij dat daadwerkelijk gezegd had" , aldus Barrichello in gesprek met Globo TV . Barrichello speelde bij hun gezamenlijke tijd bij Ferrari altijd de tweede viool ten opzichte van Schumacher. Toen de twee elkaar in Hongarije 2010 op de baan opnieuw troffen (Schumacher bij Mercedes, Barrichello bij Williams), wilde 'Rubinho' Schumacher voor eens en altijd laten zien dat hij zijn mannetje stond tegenover Schumacher.

Op het rechte stuk kreeg hij de kans Schumacher in te halen, maar die was daar niet van gediend. Terwijl Barrichello er al helemaal naast zat, bleef Schumacher richting de pitmuur sturen. Een crash werd ternauwernood voorkomen. "Maar ik zou op dat moment voor niets of niemand van het gas zijn gegaan. Ik had God om deze kans gevraagd en dus was afhaken geen optie." Schumacher bood de volgende dag zijn excuses aan: "Ik wil dat je weet dat het nooit mijn bedoeling was om jou tegen de muur te drukken." Dat Schumacher nog altijd een belangrijke rol speelt in het leven van Barrichello, bleek eens te meer toen Barrichello in januari onder het mes moest vanwege een nektumor. De arts vertelde hem later dat hij in zijn roes over Schumacher sprak: "Maar dat was niet de eerste keer. In mijn onderbewustzijn lijkt hij altijd in een of andere vorm aanwezig."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024