Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Duitse oud-F1-coureurs giftig om Schumacher-uitspraken Steiner: "Kap daar nou eens mee!"

Guenther Steiner heeft zich de afgelopen tijd vrij negatief uitgelaten over voornamelijk Mick Schumacher. Dat is in Duitsland bij een flink aantal mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Onder andere Ralf Schumacher en Timo Glock snappen niets van de uitlatingen van de oud-teambaas van Haas.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Guenther Steiner heeft zich de afgelopen weken niet bepaald populair gemaakt in Duitsland. Van de voormalig teambaas van Haas is bekend dat hij niet onder de indruk is van Mick Schumacher. De Duitse coureur reed in 2021 en 2022 bij Haas, maar maakte nooit echt indruk. Nu Steiner geen teambaas meer is, laat de geboren Italiaan geen kans onbenut om zijn gal te spuwen op zijn oude team.

Zo vertelde Steiner, vlak na de Grand Prix van Monaco, in de podcast The Red Flag of volgens hem Mick Schumacher een nieuwe kans verdient in de Formule 1: "Op dit moment niet nee. Je moet de beste coureurs halen die beschikbaar zijn. En er zijn coureurs die laten zien dat ze heel goed zijn." Schumacher behoort niet tot die groep, niet volgens Steiner althans. Het zette vooral in Duitsland kwaad bloed.

Want voor de oom van Mick, Ralf Schumacher, was dit de druppel. Aan het begin van het jaar kwam er een openlijke verzoening tussen de voormalig coureur en Steiner op Sky DE, waarna beide heren als analist bij RTL zouden gaan werken. Nu heeft Ralf Schumacher aangekondigd niet langer met Steiner samen te willen werken. Die relatie lijkt volledig te zijn geklapt, omdat de uitlatingen van Steiner volgens Schumacher 'niet meer te rechtvaardigen zijn tegenover zijn familie'.

Ook voormalig F1-coureur Timo Glock is helemaal klaar met de verbale aanvallen van Steiner aan het adres van Mick Schumacher, zo vertelt hij bij Sky DE: "Je moet ophouden met keer op keer herhalen. Wat heeft dat voor zin? Hij zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan. Als je naar de staat van dienst kijkt van Steiner als teambaas, kun je daar ook enorm aan twijfelen. Sterker nog, je móét er aan twijfelen, want op dit moment doet het team van Haas het een stuk beter zonder hem."

Meetlint

Maar daarmee is voor Glock nog niet het laatste woord gezegd. De voormalig coureur van onder andere Toyota heeft zich ook geërgerd aan de social media post van Steiner, naar aanleiding van de diskwalificatie van Haas in Monaco. Zijn voormalige team werd destijds gediskwalificeerd na de kwalificatie omdat de achtervleugel te wijd was. Steiner reageerde hier op, door op Instagram te plaatsen: "Misschien iemand die mijn meetlint wil lenen?"

Glock kan hier niet om lachen en steunt Ralf Schumacher dat hij niet langer met Steiner wil samenwerken. Ook vindt Glock de manier van reageren van Steiner tegenover zijn oude team niet bepaald getuigen van respect: "Dit zijn allemaal dingen, wat heeft het voor zin? Ik denk dat hij wat slimmer moet handelen vanuit zijn kant. Maar ja, dat is typisch Guenther Steiner... Zoals ik al zei, ga bij jezelf te rade."

Ook wil Glock nog iets kwijt over de kansen van Mick Schumacher. Volgens de analist is het zeker mogelijk dat we de Duitser terug gaan zien op de grid: "Natuurlijk staan er verschillende coureurs in de rij die zichzelf proberen te positioneren. Maar ik denk dat Mick heeft laten zien dat hij de Formule 1-ervaring heeft en dat hij snel is. In de juiste omgeving zou hij zeker de juiste man kunnen zijn."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership