Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-coureur gaat in op Verstappen-toekomst bij Red Bull: "Dat zou dom zijn"

Blijft Max Verstappen bij Red Bull Racing rijden of zoekt hij zijn heil bij een ander team? Juan Pablo Montoya heeft zijn oordeel klaar en deelt die in een exclusief interview met RacingNews365.

Verstappen Miami
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is al het hele seizoen onrustig binnen Red Bull Racing. Was er eerst het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van Christian Horner, was er de afgelopen weken het nieuws dat topontwerper Adrian Newey vertrekt bij de Oostenrijkse renstal. En dat zorgt ervoor dat er ook over de positie van Max Verstappen wordt gesproken.

De Nederlander heeft nog een contract tot en met 2028 bij Red Bull, maar heeft nog niet duidelijk laten weten dat hij ook komend jaar bij het team blijft rijden. "Op dit moment kan ik zeggen dat ik bij Red Bull wil blijven, want ik geloof in dit project en alle betrokkenen. Uiteindelijk weet je in sport en het leven niet wat er in de toekomst gaat gebeuren", zo zei Verstappen vorige week in Miami.

Volgens Juan Pablo Montoya moet de drievoudig wereldkampioen echter blijven zitten waar hij zit, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365. "Ik zie Verstappen echt niet vertrekken, ik denk dat hij dom zou zijn als hij dat zou doen. Iedereen heeft het over Max: 'Oh, hij gaat weg bij Red Bull', en dan zou je zeggen: 'Waarom zou je weggaan bij Red Bull als ze alles winnen?'"

2026 en Red Bull

Montoya vervolgt: "Als je er niet voor de juiste reden bent, dan ga je weg, maar als je er voor de juiste reden bent, zou je niets veranderen. Misschien is Jos boos en wil hij Max wegjagen, dat zou kunnen, maar eerlijk gezegd zit hij nu in de juiste situatie en zou het gek zijn om weg te gaan. Bij mij was het hetzelfde, ik zette mezelf op de plek waar ik voelde dat ik moest zijn en was blij met de beslissingen die ik nam."

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet Verstappen maar al te graag komen naar Brackley en doet er alles aan om de Nederlander te overtuigen. In 2025 blijven de regels hetzelfde en dan wordt verwacht dat Verstappen en Red Bull nog steeds de dominante factor zijn. Maar in 2026 veranderen de regels en kan de rangorde er zomaar anders uit komen te zien.

Er gaan geruchten dat de Red Bull Powertrains-motor niet zo goed is. Maar daar gaat de zevenvoudig Grand Prix-winnaar niet in mee en hij heeft er vertrouwen in dat het project een succes zal worden. "Ik zie het niet gebeuren. Ik zie Red Bull niet falen. Uiteindelijk is er werk aan de winkel voor 2026, maar ze hebben de juiste mensen aangenomen om de klus te klaren", zo sluit Montoya af.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez