Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-coureur geeft Verstappen concreet advies over toekomst

De toekomst van Max Verstappen is al een tijdje een hot topic in de Formule 1. Blijft de Nederlander bij Red Bull of verkast hij naar een ander team? Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya zou het wel weten.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen tijd waren er veel geruchten over de toekomst van Max Verstappen. De Nederlander rijdt sinds jaar en dag voor Red Bull, maar zou inmiddels een overstap naar Mercedes overwegen voor 2025 of 2026. Toto Wolff grijpt de geruchten in ieder geval vaak genoeg aan om te benadrukken hoe graag hij Verstappen naar Mercedes wil halen.

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya zou echter adviseren om bij Red Bull te blijven, óók als de reglementen flink op de schop gaan in 2026. Waarom overstappen als je het team volledig kent én je het naar je zin hebt?

"Ik zou honderd procent blijven", vertelt Montoya tegenover Motorsport.com. "Je weet niet of het goed of slecht gaat zijn (in 2026 red.), dus het blijft een gok. Je kent het team en de mensen in ieder geval, dus je hebt een volledig beeld. Als je daar niet op je plek zit, dan is het tijd om van team te veranderen. Maar er is geen reden om dat te doen als je het naar je zin hebt."

Montoya ziet de onrust achter de schermen - topontwerper Adrian Newey vertrekt en teambaas Christian Horner werd onderzocht en vrijgesproken in een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag - ook niet als doorslaggevende factor. "Ze winnen nog altijd races. Max is drie keer wereldkampioen geworden met deze auto en ook dit jaar staat hij bovenaan in de WK-stand. Hij blijft zelfs winnen terwijl iedereen roept dat ze hem deze week gaan pakken. Aan het einde van de race wint hij alsnog!"

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership