Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-coureur veroordeelt straf Verstappen

Max Verstappen kreeg een taakstraf van de FIA voor zijn taalgebruik tijdens de persconferentie in Singapore. Voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz snapt er niets van.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de eerste vrije training voor de Grand Prix van Singapore moest Max Verstappen bij de stewards verschijnen. De Nederlander had het woord 'fucked' in de mond genomen en kreeg uiteindelijk een taakstraf van de stewards. Zij vonden het taalgebruik van Verstappen niet acceptabel. Voormalig Formule 1-coureur én steward Alexander Wurz snapt niets van de straf voor Verstappen.

"De straf is buitengewoon", vertelt Wurz tegenover ORF. "Het feit dat je meteen in de publiciteit treedt, zonder eerst de dialoog te zoeken en naar de coureurs te gaan, vinden zij (de coureurs red.) niet cool. Een coureur moet zichzelf kunnen zijn. Zo is de Formule 1 ooit heel populair geworden, omdat de coureurs wat meer zichzelf mochten zijn. Taalgebruik hoort daar ook bij"

Wurz vindt het wat anders als er beledigingen volgen. "Persoonlijk ben ik geen fan van het verbaal aanvallen van concurrenten. Maar als hij nu tekeer gaat over zijn auto, dan moet hij dat aankaarten bij zijn teambaas."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"