Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig F1-coureur ziet Hamilton-trigger bij Verstappen: "Maar zo wordt hij gewoon kampioen"

Max Verstappen koestert in de laatste tien races een voorsprong van 78 punten op Lando Norris. Voormalig Formule 1-coureur Marc Surer denkt dat een titelstrijd uitblijft door het slimme rijden van Verstappen.

Verstappen FP2 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een dominante seizoenstart staat Max Verstappen steeds vaker onder druk. De Nederlander beschikt niet langer over de snelste auto en moet in de laatste tien races een voorsprong van 78 punten verdedigen ten opzichte van Lando Norris. Door het grote verschil is het wel de vraag of er nog echt een titelstrijd gaat ontstaan. Voormalig Formule 1-coureur Marc Surer denkt van niet.

"Max valt niet uit", stelt Surer tegenover Motorsport Total. "Hij is alleen uitgevallen in Australië. Als hij vaker zou uitvallen, ziet de wereld er ineens heel anders uit. Het is echter Norris die wisselvallig is, niet Max. Verstappen rijdt nu zo slim dat hij kan denken: 'oké, ik kan niet winnen, dan word ik gewoon tweede'."

Surer ziet Verstappen dus slim rijden, al verandert dat bij één concurrent. "Als hij tegen Lewis Hamilton vecht, komt de oude Max weer naar boven. Maar verder niet, hij racet heel bewust. Zo word je kampioen. Vroeger stormde hij als een bezetene naar voren, maar tegenwoordig doet hij het stap voor stap, heel rustig. Als hij niet op kop ligt, neemt hij zijn tijd en dat is niet de Max die we van vroeger kennen. Toen ging hij met een breekijzer naar voren, maar hij heeft veel geleerd."

Prost

Er volgt zelfs een subtiele vergelijking met Alain Prost, die ook wel 'de professor' werd genoemd omdat hij zeer berekenend te werk ging. "Als Prost langzamer was dan Senna, lag dat aan de afstelling van de auto. Hij dacht: 'dan versla ik hem in de race met een betere set-up'. Verstappen is nog geen Prost, maar hij rijdt wel heel bewust."

Surer legt ook nog piekfijn uit waarom Norris geen kampioen gaat worden. "Lando is erg intelligent. Hij neemt de schuld op zich, dus ik denk dat hij weet wat hij doet. Hij maakt echter fouten onder druk, ook fouten die anderen niet overkomen. Lando is supersnel, maar soms mist hij het nodige geluk, anders had hij nu wel meer races gewonnen."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan