Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Voormalig F1-engineer verbaast zich over Red Bull: "Grootste raadsel van het seizoen"

Waar komt de val van Red Bull vandaan, waardoor ze nu achter McLaren staan en Max Verstappen moet vrezen voor zijn wereldtitel? Voormalig Formule 1-engineer Rob Smedley vraagt het zich af.

Verstappen race Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog geen half jaar geleden. Max Verstappen die de overwinningen aaneenreeg en bestempeld werd als de gedoodverfde favoriet voor het wereldkampioenschap. McLarens Lando Norris en Oscar Piastri gaven in de kwalificatie telkens drie tienden of meer toe. Hoe anders is de situatie nu. Ja, Verstappen heeft de leiding in het wereldkampioenschap nog altijd in handen, maar moet serieus vrezen voor Norris. Zijn laatste zege dateert van 23 juni (GP Spanje).

De grote metamorfose van Red Bull en Mclaren in die paar maanden tijd is voer voor discussie. Waar McLaren de weg omhoog bewandelt, is Red Bull flink afgegleden. Voormalig F1-engineer Rob Smedley verbaast zich er enorm over. "Ik vind Red Bull en ook McLaren de grootste raadsels van dit seizoen", zegt hij in de Formula for Success-podcast.

Smedley werkte jarenlang bij Jordan, Ferrari en Williams. Vanaf de zijlijn ziet hij nu hoe Red Bull het zwaar heeft om Max Verstappen en Sergio Perez een competitieve wagen te geven. "Red Bull moet iets doen. Het is duidelijk dat ze bij lange na niet meer de snelste wagen hebben. Ik kan me herinneren dat we tijdens deze podcast zeiden dat Max de wereldkampioen van 2024 zou worden. Zo voelde dat toen. Er was nog geen race gereden, we hadden de wintertests gehad en het leek erop dat het allemaal net zo zou gaan als voorgaande jaren."

"En vervolgens hebben ze het niet echt fout gedaan, maar ze hebben de wagen niet zo snel ontwikkeld. De wagen is duidelijk niet zo comfortabel als vorig jaar. Komt dat omdat ze niet meer het voordeel hebben, dat ze eerst wel hadden? De coureurs en engineers doen allemaal hun best, maar alle zwakheden van de wagen komen nu naar boven. Hebben ze deze gewoon niet zo goed ontwikkeld?", vraagt Smedley zich af. "Ik weet het niet. Maar het team voelt in ieder geval niet zo sterk en samenhangend als in voorgaande jaren."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
VCARB Onthulling Lawson plaatst vertrek Ricciardo in nieuw daglicht