Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-teambaas laat geen spaan heel van Aston Martin-baas Stroll

Colin Kolles was van 2005 tot en met 2008 teambaas van het team dat inmiddels is uitgegroeid tot Aston Martin. Hij snapt niets van de manier waarop het team nu wordt bestuurd.

Voorheen kende we het huidige Aston Martin als Racing Point en daarvoor Force India, Spyker, Midland en Jordan. Van 2005 tot en met 2008 was Colin Kolles de teambaas van de renstal. De Roemeense Duitser ziet met leden ogen toe hoe Aston Martin momenteel ver achteraan het veld rijdt. In gesprek met het Duitse AvD Motor & Sport Magazin hekelt hij de manier waarop het team nu wordt bestuurd en denkt Kolles dat er weinig hoop meer is voor het team van Lawrence Stroll, dat de renstal kocht en later omtoverde tot Aston Martin. "Het gaat niets meer worden. Je hebt namelijk een teameigenaar die denkt dat hij de teambaas is, die alles beter weet en denkt dat hij zijn zoon naar voren kan schuiven. Dat is in mijn ogen helemaal de verkeerde aanpak."

Papa Stroll bemoeit zich met alles

Stroll heeft als teameigenaar de touwtjes stevig in handen en bemoeit zich met alle facetten. Volgens Kolles is dat de verkeerde aanpak. Hij moet de juiste mensen het werk laten doen, want anders zal Aston Martin volgens hem blijven ploeteren. "De vis begint altijd aan de kop te stinken. Ik zie het raceteam nergens naar toe gaan. Zolang meneer Stroll niet inziet dat hij niets anders moet doen dan geld in het team pompen en de mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben het werk laten doen, dan gaat het nooit werken."

Geld maakt niet altijd gelukkig

Lawrence Stroll gaf sinds de overname van het team veel geld uit. Zo wordt er momenteel een hypermoderne nieuwe F1-fabriek gebouwd. Allemaal weggegooid geld als je niet weet wat je doet, oordeelt Kolles. "Er zijn vroeger heel wat investeerders geweest die mij wijs hebben proberen te maken dat zij weten hoe de zaken werkten. Toen zei ik dat dat wel zo kon zijn, maar dat de Formule 1 toch een ander verhaal is." "Als je een miljoen in het vuur gooit, dan verbrandt het geld net zo snel als wanneer je in de Formule 1 zit en niet weet wat je doet. Dat is het geval bij Aston Martin." "Als iemand denkt dat je in F1 kan stappen en van de ene op de andere dag vooraan kan staan, dan gaat dat niet snel lukken. Je moet een plan hebben", aldus de voormalig teambaas.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen