Voormalig F1-teambaas veroordeeld tot 18 maanden cel

12 feb. 10:15 Arthur Wulms 0 reacties
De Italiaanse rechtbank heeft Flavio Briatore veroordeeld tot 18 maanden celstraf. Hij is veroordeeld op basis van belastingontduiking.

Briatore veroordeeld tot celstraf wegens belastingfraude

Voormalig Formule 1 teambaas Flavio Briatore is niet vies van een schandaaltje. Zo werd hij naar aanleiding van ''Crashgate'' verbannen uit de Formule 1. Dit weerhoudt de flamboyante Italiaan echter niet om af en toe in het nieuws te verschijnen. Nu betreft het belastingontduiking met betrekking tot zijn luxe jacht: de Force Blue. 

Twee jaar geleden werd er door de aanklager vier jaar cel geëist tegen de ex-teambaas van Renault en Benetton. Nu heeft de rechtbank in Genua de straf verminderd tot één jaar en zes maanden. 

Briatore werd samen met vier andere schuldig bevonden aan het recreatief gebruiken van het jacht. Hierdoor werd er door middel van spookfacturen ruim 3,6 miljoen euro aan btw niet betaald. De Force Blue is geconfisqueerd en de Italiaan wordt waarschijnlijk voor 18 maanden achter de tralies gezet. Toch gelooft zijn advocaat in de onschuld van zijn cliënt.

''We accepteren de beslissing niet en gaan in hoger beroep bij de hoge raad. Wij zijn overtuigd vad de onschuld van de heer Briatore.''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen