Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Voormalig F1-wereldkampioen: "Sainz vecht om te overleven"

Carlos Sainz stond dit Formule 1-jaar aan de start van twee Grands Prix en mocht na afloop beide keren de gang naar het podium maken. Vooral zijn optreden in Australië was indrukwekkend, twee weken na zijn blindedarmontsteking. Volgens oud-wereldkampioen Damon Hill kan er nog wel iets bijdragen aan de successen van Sainz.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voor de start van het Formule 1-seizoen in 2024 kreeg Carlos Sainz een harde klap te verwerken: hij gaat zijn laatste jaar bij Ferrari in, omdat de Scuderia ervoor heeft gekozen om Lewis Hamilton vanaf 2025 naast Charles Leclerc in de Ferrari te zetten. Maar daar is de Spanjaard op knappe wijze mee omgegaan. Tijdens de openingsrace in Bahrein knokte hij zich al naar voren om achter de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez als derde te finishen.

Hij wilde zich opnieuw aan de andere teams laten zien in Saoedi-Arabië, maar dat was buiten een blindedarmontsteking gerekend waardoor Sainz die race aan zich voorbij moest laten gaan. Het was even de vraag of hij het weekend in Australië zou halen en uiteindelijk redde hij dat. En hoe! Hij haalde Verstappen op de baan in, profiteerde optimaal van zijn uitvalbeurt en kon zich zo opnieuw laten zien. De Spanjaard pakte de zege en wist zijn teamgenoot Charles Leclerc relatief simpel te verslaan.

De wereldkampioen van 1996, Damon Hill, ziet dat Sainz zijn hoofd niet heeft laten hangen sinds hij weet dat hij zijn laatste jaar bij Ferrari ingaat. "Het feit dat hem verteld is dat hij overbodig is na dit jaar, ik denk dat iemand daar gedemotiveerd door kan raken. Maar hij heeft niet zo'n persoonlijkheid. Het heeft hem een soort van bevrijd en zegt: 'ik ben hier voor mezelf, ga de Ferrari gebruiken en doe wat ik kan doen. En je kunt me zeggen dat ik hier moet stoppen, maar dat maakt me niet uit, omdat ik vecht om te overleven'", aldus Hill in de F1 Nation-podcast.

"Als mensen neergaan, dan staan ze of weer op, of ze blijven liggen en kruipen weg, maar dat doet hij niet. Hij is niet zo iemand en laat zien dat hij kan vechten. Dat gevecht is echt indrukwekkend en ik denk dat hij zich fantastisch heeft laten zien in Australië", zo sluit Hill af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'