Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig Ferrari-coureur uit bijzondere kritiek op Verstappen

Voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine is van mening dat Max Verstappen teveel fouten maakt. De Nederlander is te agressief en minder goed dan Charles Leclerc. Ook had hij de titel in 2021 niet mogen winnen van Lewis Hamilton.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen mag dan de regerend wereldkampioen zijn, volgens Eddie Irvine is Charles Leclerc de betere rijder van de twee. De voormalig F1-coureur riep het jaren geleden al en ondanks de titel van Verstappen is zijn mening onveranderd. Hij moet wel toegeven dat er niemand sneller is dan de Limburger, maar dit is niet het enige wat een coureur 'de beste' maakt.

La Gazzetta Dello Sport vroeg Irvine hoe hij er in staat na de titel van Verstappen in 2021. "Ik geloof niet dat er iemand sneller is dan Verstappen, maar hij maakt nog altijd veel fouten. Leclerc doet dat juist niet."

De voormalig Ferrari-coureur wordt gevraagd naar de fouten van Leclerc tijdens de GP van Monaco van vorig jaar, waar hij zijn auto tijdens de kwalificatie in de muur boorde, maar Irvine wuift die 'fout' weg. "Zo'n incident hebben in de kwalificatie is over het algemeen niet zo relevant. Verstappen maakt de fout dat hij zich qua agressiviteit altijd laat meevoeren."

Irvine: Verstappen ook in 2021 al 'te agressief'

Niet alleen in het huidige Formule 1-seizoen is Verstappen volgens Irvine te agressief op het asfalt. Ook tijdens de titelstrijd van 2021 ging het regelmatig te ver, zo beredeneert hij. "Ik denk dat Lewis Hamilton vorig jaar het hele jaar zo heeft gereden dat hij ongelukken kon vermijden. Op een gegeven moment dacht hij: 'Oké, nu is het genoeg. Nu kan je het krijgen.'"

"Dat kostte Verstappen bijna de titel, want Lewis vernietigde Verstappen in Abu Dhabi. Het is jammer dat hij niet heeft gewonnen, want hij had het verdiend. Hij zou hem hebben moeten stoppen." Het is volgens Irvine extra zuur voor Hamilton dat hij in 2022 niet nog een keer voor de titel kan gaan. "Hij was het gewend om de beste wagen te hebben. Om nu meer naar achteren te kwalificeren, dat geeft frustraties."

Irvine: 'Verstappen is jonger in zijn hoofd'

De voormalig coureur uit Ierland legt uit waarom hij Leclerc ver boven Verstappen plaatst. "Hij is heel intelligent, heeft een persoonlijkheid en is volwassen. Op die manier lijkt Verstappen mij mentaal gezien wat 'jonger', maar hij heeft wel heel veel talent meegekregen", beredeneert hij.

"Leclerc en Verstappen zijn allebei heel sterk. Hamilton is eveneens exceptioneel, ook al denk ik niet dat hij over dezelfde snelheid als Verstappen beschikt. Max doet me aan (Michael, red.) Schumacher denken. Hij kan een geweldige racepace vasthouden en niemand die in dezelfde wagen rijdt, komt bij hem in de buurt."

Of Ferrari voor de wereldtitel of zelfs wereldtitels van 2022 kan gaan, dat is een ander verhaal. "Dat is nog te vroeg om te zeggen en ieder jaar dat voorbij gaat, wordt het ook moeilijker. Je moet het namelijk opnemen tegen Red Bull, Verstappen en Adrian Newey. Dat is erg lastig."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje