Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Voormalig Ferrari-teambaas: "Vettel blijft een groot kampioen"

De toekomst van Sebastian Vettel in de Formule 1 is nog altijd onduidelijk. Waar teamgenoot Charles Leclerc al in een vroeg stadium een nieuw contract tekende bij Ferrari, daar wacht Vettel nog altijd op een nieuwe overeenkomst.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Stefano Domenicali is een voormalig teambaas van Ferrari en ziet in Sebastian Vettel nog altijd een winnaar. "Wat er ook mag gebeuren, Sebastian blijft een groot kampioen. Hij is ook nog steeds op en top gemotiveerd en wanneer het seizoen dadelijk weer zal beginnen dan zal hij er zeker weer staan", aldus Domenicali tegenover Sky Sport Italia.

In de tijd dat de huidige directeur van Lamborghini teambaas was bij Ferrari, kwam er een moment voorbij waarop men had kunnen kiezen voor Robert Kubica. De Pool kreeg echter te maken met een ernstig ongeval. Waar Kubica eerder liet weten dat hij voor Ferrari had gereden als die crash niet had plaatsgevonden, daar laat de Italiaan zich in het midden over het contract dat Kubica al opzak zou hebben gehad. "Het contract met Kubica zou voor 2011 zijn geweest als ik het goed heb, dus dat betekent dat ik volgend jaar kan bevestigen of dat contract er ook écht is geweest. Dan zijn we namelijk tien jaar verder."

"Natuurlijk was Kubica in die tijd écht een uitzonderlijke coureur, dat weet iedereen zich nog goed te herinneren. Hij was en is voor een Formule 1-coureur ook opmerkelijk lang, ik weet nog goed hoe hij altijd moeite had om een Formule 1-bolide in te stappen."

Overigens focust Domenicali zich als directeur van Lamborghini op dit moment op andere zaken. De autoconstructeur heeft namelijk een deel van de fabriek geopend om beschermingsmateriaal te maken in de strijd tegen het coronavirus. Alle producten zullen worden afgeleverd aan het ziekenhuis van Bologna.

0 reacties