Voormalig Ferrari-teamgenoten spreken jarige Schumacher toe

03 jan. 12:00 René Oudman 0 reacties
Het zal geen enkele Formule 1-volger zijn ontgaan: Michael Schumacher viert vandaag (donderdag) zijn vijftigste verjaardag. De recordkampioen, waarvan de buitenwereld geen idee heeft hoe hij er gezondheidstechnisch aan toe is na een zwaar ski-ongeval van ruim vijf jaar geleden, werd in de Italiaanse media toegesproken door zijn voormalige Ferrari-teamgenoten.

Eddie Irvine (vanaf 1996 tot en met 1999 teammaat van Schumacher bij de rode brigade), Rubens Barrichello (2000-2005) en Felipe Massa (2006) werden door het gerenommeerde La Gazzetta dello Sport gevraagd een stukje in te sturen voor hun voormalige stalmaat.

Irvine, die in 1996 van Jordan naar Ferrari werd gehaald om Schumacher in zijn eerste Ferrari-jaren bij te staan, benadrukte het talent van zijn voormalige collega. "Michael was ongelooflijk toegewijd, hij was bijzonder getalenteerd en kon elke bocht tot in de perfectie benaderen. Die eigenschappen, gecombineerd met een ongekende constantheid, hebben ertoe geleid dat het team bijna elk probleem kon achterhalen – ook als het even minder ging. Het is triest om te weten dat Michael door zijn ski-ongeval geen normaal leven meer kan leiden. Af en toe denk ik er weleens over na en ik zou willen dat ik hem op een dag weer zou kunnen omhelzen."

Barrichello haalde herinneringen op aan de man waarmee hij zes seizoenen lang besprekingskamers deelde, en meer: "Michael was ontzettend belangrijk voor me. Toen ik mijn handtekening onder een verbintenis met Ferrari had gezet wist ik dat ik me moest meten met een van de beste coureurs ooit. Wat ik erg aan hem kon waarderen, was dat hij me in mijn waarde liet. We konden het oneens zijn over de te voeren set-up, maar hij liet mij mijn zegje doen. We konden het ontzettend goed vinden, samen. Soms, als we samen een glas wijn dronken, riep hij weleens ‘Rubens, je wordt me te snel!’. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt bij Ferrari. Ik heb veel dingen over hem gelezen, heb af en toe de telefoon opgepakt om erachter te komen hoe het met hem gaat. Ik zou God willen vragen om hem in de gaten te houden en ik wens Michael uiteraard het allerbeste."

Massa erkent veel aan Schumacher te danken. "Beste Schumi, voor mij ben je een speciaal persoon. Ik zal de hulp die jij mij gaf nooit vergeten. En met hulp bedoel ik niet alleen de adviezen die je gaf over het besturen van een Formule 1-wagen. Je bent een leraar geweest, mijn professor. Zelfs nadat Ferrari Kimi Raikkonen had aangetrokken en jij moest stoppen na 2006 bleef je me ondersteunen. Als jij niet was gestopt, had ik waarschijnlijk het veld moeten ruimen."

"Ik weet dat jij Ferrari hebt geadviseerd om door te gaan met mij, je vertelde me blij te zijn dat ik jouw plaats over had genomen. “Je bent een toprijder”, zei je, “en daarnaast ook een goed mens – je voert je werk perfect uit.” Dat zal ik nooit vergeten. Je bent een vriend, meer dan een vriend, een oudere broer. Het zou geweldig hebben om je bij me te hebben als ik race, om me een handje te helpen. De situatie is niet gemakkelijk, maar ik wens je het allerbeste. Fijne verjaardag!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen