Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Voormalig Formule 1-steward velt zijn oordeel over Verstappen

Voormalig F1-steward Emanuele Pirro is fan van Max Verstappen. Ook al racet de Nederlander hard, hij doet het wel fair. Zoals een kampioen het betaamt, oordeelt de Italiaan.

Door de jaren heen deed Emanuele Pirro dienst als F1-steward, nadat hij van 1989 tot 1991 in totaal 37 races reed in de Formule 1. Nu hij uit dienst treed als steward, en de baas wordt van het nieuwe McLaren-juniorprogramma, deelt hij zijn mening over Max Verstappen. Dat hij momenteel de dominante factor is in de Formule 1, daar geniet Pirro juist van.

"Het doet me pijn om te zien dat er nu zoveel wordt geklaagd over het spektakel in de Formule 1, de onvoorspelbaarheid van de races en het inhalen, terwijl we ons moeten realiseren dat we kijken naar een sublieme kampioen. Verstappen zit in zo'n geweldige fase met zijn auto en zijn team, waardoor hij blaakt van het zelfvertrouwen", schrijft hij in de Gazzetta dello Sport.

"Dat mag je overigens niet voor lief nemen, want hij heeft enorm veel talent, waar hij wel hard voor heeft moeten werken. Dat hij zo volwassen is geworden, was ook niet vanzelfsprekend. Ik zeg dit als een voormalig F1-steward: op de baan was hij erg hard, maar nooit racete hij unfair. Dat is de karakteristiek van een kampioen. Hamilton is ook zo: hij trekt zo hard mogelijk aan de touwtjes, maar laat deze nooit vieren."

Verstappen een legende?

Volgens Pirro mag Verstappen gerust een legende worden genoemd. Tegelijkertijd denkt hij dat de Nederlander vanwege de zich steeds verder ontwikkelende sport misschien wel de grootste legende is, al zal het lastig blijven om echt een goede vergelijking te maken.

"In een hypothetische vergelijking tussen alle F1-legendes, dan zou ik altijd zeggen dat de meest recente legende de sterkste is, simpelweg omdat de kwaliteit en de prestaties steeds beter worden. Kijk naar het voetbal en de trainingsmethodes, de steun en de analyses die worden gemaakt. Daardoor zijn de voetballers vandaag de dag beter dan hun voorgangers. Hetzelfde geldt voor de Formule 1: de kwaliteit door alle data, de coaches en de fysieke voorbereiding: alles is gegroeid."

Toch hoopt Pirro stiekem dat de combinatie Verstappen-Red Bull misschien een tikkeltje minder dominant wordt, zodat de andere grote talenten ook kunnen laten zien uit welk racehout ze gesneden zijn. "Max' carrière is pas op ronde 20 van de 60. Natuurlijk is hij van het niveau van Schumacher en Senna toen zij op hetzelfde punt in hun carrière stonden."

"Dat heeft hij natuurlijk ook te danken aan zijn team, want zij geven hem de beste auto en de beste omgeving. Red Bull is geweldig in het ontwikkelen van talent. Het zou echter goed zijn als het pakket misschien wat minders sterk was, want achter Max hebben we nog andere grote talenten, zoals Hamilton, Russell, Leclerc en Norris."

Ook interessant:

Mercedes hoopt op wonderwapen in strijd met Verstappen

Deze week in de RN365 F1-podcast speciale aandacht voor de GP in Imola, de kansen van Verstappen aldaar en de grote aanstaande update voor de Mercedes-bolide. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk praten je bij. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Miami 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull