Voormalig Hamilton- en Rosberg-angstgegner stapt na vijftien jaar weer in formulewagen

31 dec. 2018 10:45 René Oudman 1 reacties
Hij versloeg zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton, maar tot een zitje in de Formule 1 kwam het nooit voor Jamie Green. De inmiddels 36-jarige Brit won in 2004 de Euroseries van het Formule 3-kampioenschap, waaraan het zojuist genoemde tweetal F1-kampioenen eveneens deelnam. Een kleine vijftien jaar na dato mag Green weer eens in een single seater stappen.

Green, die na zijn titelwinst in de F3 een zitje kreeg aangeboden in de GP2 Series maar deze liet schieten voor een dienstverband in de DTM (het GP2-zitje ging destijds overigens naar Rosberg, die gelijk kampioen werd), heeft dankzij werkgever Audi een test in de Formule E weten te versieren.

Na de ePrix in Marrakech zal er namelijk wederom een testdag plaatsvinden, ditmaal echter niet met vrouwen in een hoofdrol. Green, die na jarenlang de Mercedes-kleuren te hebben verdedigd voor aanvang van het seizoen 2013 overstapte naar Audi, ziet zijn werkgever in zowel de Duitse toerwagenklasse als het elektrische wereldkampioenschap actief zijn. Eén en één was volgens de Ingolstadter twee en zodoende keert Green voor de eerste keer sinds een test voor McLaren, eind 2004, terug achter het stuur van een formulewagen.

In de afgelopen seizoenen was Green vrij succesvol in de DTM: het seizoen 2015 bekroonde de Brit met het vicekampioenschap achter Pascal Wehrlein, in 2012, '16 en '17 werd hij als nummer drie opgenomen in het eindklassement.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen